Πολύτιμη η γραμμή 8 για τους φοιτητές της Καλαμάτας

Πολύτιμη η γραμμή 8 για τους φοιτητές της Καλαμάτας

Κοιτώντας κάποιος τη διαδρομή της γραμμής 8 μπορεί εύκολα να διαπιστώσει τη σημασία της, καθώς ενώνει, μεταξύ άλλων, τα τμήματα του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Κέντρου με το κέντρο της Καλαμάτας.

Το θέμα για εμάς, όμως, είναι αν υπάρχουν οι υποδομές για να δουλέψει σωστά.

Ειδικότερα, υπάρχει στάση για να περιμένουν οι φοιτητές στην οδό Σφακιανάκη; Επιμένουμε σε αυτό το σημείο, αφού από εκεί περνούν εκατοντάδες φοιτητές καθημερινά. Έχει περάσει κάποιος υπεύθυνος του Δήμου να δει τι κατάσταση επικρατεί;

Ο φωτισμός είναι από τη μεριά του δρόμου, ενώ τα πεζοδρόμια είναι εσωτερικά. Έτσι επικρατεί σκοτάδι. Στο σημείο, δε, που είναι η πιάτσα των ταξί, το σκοτάδι γίνεται απόλυτο.

Έπειτα ο φοιτητής, όπως και ο κάθε περαστικός, θα συνεχίσει από πού; Μόνο μέσα από τη διαδρομή με τους ευκαλύπτους μπορεί. Κι εκεί μόνο αίσθημα ασφάλειας δεν επικρατεί.

Ας πάνε, λοιπόν, ένα βράδυ στο σημείο και ας το δουν. Ωραίοι οι αγιασμοί και οι κορδέλες για κάποιους, αλλά ας δουν το θέμα ολοκληρωτικά. Δε γίνεται να υπάρχει στάση για εκατοντάδες φοιτητές χωρίς στέγαστρο, και μάλιστα όχι στην είσοδο της σχολής.

Όσο για άλλες στάσεις, ειδικά της συγκεκριμένης γραμμής, σχεδόν όλες «είναι απλά μια ταμπέλα».
Π.Μπ.