Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στα ελληνικά πανεπιστήμια

Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στα ελληνικά πανεπιστήμια

Οι διοικήσεις των ΑΕΙ φοβούνται για επεισόδια, ενώ οι περισσότεροι φοιτητές δύσκολα θα φτάσουν μέχρι την κάλπη των φοιτητικών εκλογών.

Σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου, διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια όλης της χώρας, με βάση την απόφαση που πάρθηκε από το Συμβούλιο Φοιτητών, για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας έπειτα από τρία χρόνια αναβολών λόγω της πανδημίας.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές η εικόνα που παρατηρείται σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι τεταμένη με τις Διοικήσεις των επιμέρους Σχολών να φοβούνται για πιθανά επεισόδια. Ήδη οι δυο μεγάλες φοιτητές παρατάξεις ΔΑΠ και Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) αλληλοκατηγορούνται για προσπάθεια νοθείας των αποτελεσμάτων και για εξαγορά ψήφων.

Τέλος, όσον αφορά στον αριθμό των φοιτητών που θα ψηφίσουν δεν μπορεί να υπολογιστεί με σιγουριά, καθώς σε ένα σύνολο περίπου 265.000 ενεργών φοιτητών σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας, εκείνοι που ψηφίζουν δεν ξεπερνούν τους 50.000. Οι περισσότεροι φοιτητές δεν πείθονται να πάνε μέχρι τις κάλπες και αδιαφορούν για το κάλεσμα των παρατάξεων εσχάτως έχουν ανεβάσει τους τόνους ενόψει της σημερινής ημέρας.