Στο συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή η Πέγκυ Νίκα

Στο συνέδριο για την Κλιματική  Αλλαγή η Πέγκυ Νίκα

Την έναρξη του 1ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες», παρακολούθησε το μεσημέρι της Παρασκευής η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Πέγκυ Νίκα.

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας «Θόδωρος Αγγελόπουλος» με συμμετοχή 35 ομιλητών, οι οποίοι πλαισίωσαν 8 θεματικά τραπέζια, που κάλυψαν τις ενότητες: Κινητικότητα & Μεταφορές, Κτήρια & Εγκαταστάσεις, Ενέργεια – Περιβάλλον, Πολεοδομικός Σχεδιασμός & Αστικό Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα της Πόλης και Σχετικές Υποδομές, Κυκλική Οικονομία & ∆ιαχείριση Αποβλήτων, Οικονομία & Κοινωνία, Ρομποτική.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Η επιλογή του θέματος του συνεδρίου, με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες», αναδεικνύει το σημαίνοντα ρόλο του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος έχει ενταχθεί στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030, κάτι που επισήμανε στη δήλωσή της η κυρία Νίκα. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία τέτοιων συνεδρίων, καθώς και πρωτοβουλιών για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ανάλογων αυτών της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι ο κάθε πολίτης οφείλει να είναι ενημερωμένος και να συμμετέχει θετικά σε αυτές.