Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Εκδήλωση για το βιώσιμο στυλ και την επίδρασή του στο περιβάλλον

Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Εκδήλωση για το βιώσιμο στυλ και  την επίδρασή του στο περιβάλλον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση με τίτλο «Βιώσιμο Στυλ: Αναπτύσσοντας την εταιρική υπευθυνότητα και την καταναλωτική συνείδηση στον κόσμο της γρήγορης μόδας» στον υπαίθριο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Στο πλαίσιο της χθεσινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και με επίκεντρο τη φετινή θεματική «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», που ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΙCOM), στην εκδήλωση μίλησε η κα Φιόρη Ζαφειροπούλου, επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Βιώσιμης Μόδας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρύτρια του κινήματος Fashion Revolution Greece, ενώ μέσω διαδικτύου μίλησε η κα Έλις Κις, δημοσιογράφος και Fashion Features Editor της Vogue Greece.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν απόψεις για το πώς στη σημερινή εποχή η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας απειλεί τον πλανήτη, ενώ στον αντίποδα έγινε αναφορά στη σπουδαιότητα υιοθέτησης πιο βιώσιμων πρακτικών, προκειμένου η πράσινη μετάβαση να καταστεί δεδομένη σε μερικά χρόνια από σήμερα.

Περαιτέρω, από πλευράς της η κα Ζαφειροπούλου σημείωσε ότι το νέο εγχείρημα με τίτλο “Fashion Revolution Summer School”, που δημιουργήθηκε από την “Fashion Revolution Greece” και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόκειται να επισκεφθεί τον Ιούνιο την Καλαμάτα ως έναν από τους σταθμούς της εγχώριας αλυσίδας της κλωστοϋφαντουργίας.

Στο συγκεκριμένο τριήμερο πρόγραμμα πρόκειται να συμμετάσχουν 18 φοιτητές από διάφορες χώρες, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά μέσα από τις παραδοσιακές τεχνικές κλωστοϋφαντουργίας που διατηρούνται ακόμα. 

Χρ.Μ.