Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Εκδήλωση για το βιώσιμο στυλ στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Εκδήλωση για το βιώσιμο στυλ στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Η εκδήλωση «Βιώσιμο Στυλ: Αναπτύσσοντας την εταιρική υπευθυνότητα και την καταναλωτική συνείδηση στον κόσμο της γρήγορης μόδας» θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στο προαύλιο του μουσείου

Στην προσπάθειά του να ενισχύσει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΙCOM) έχει καθιερώσει, από το 1977, τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2023, που είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», αναδεικνύει τη δύναμη των μουσείων να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής μέσω της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της κινητοποίησης των πολιτών.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό, η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμο Στυλ: Αναπτύσσοντας την εταιρική υπευθυνότητα και την καταναλωτική συνείδηση στον κόσμο της γρήγορης μόδας» αύριο Πέμπτη, 18 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα, στο προαύλιό της (Σταδίου 64 Καλαμάτα).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κα Φιόρη  Ζαφειροπούλου, επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Βιώσιμης Μόδας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρύτρια του κινήματος Fashion Revolution Greece και η κα Έλις Κις, δημοσιογράφος και Fashion Features Editor της Vogue Greece.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω Instagram (http://www.instagram.com/vgkareliascollection/).

Να σημειωθεί πως η είσοδος στο χώρο της Συλλογής θα είναι ελεύθερη όλη την ημέρα, από τις 9.00 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ.