Τέσσερα χρόνια αναβάθμισης και βελτίωσης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Τέσσερα χρόνια αναβάθμισης και  βελτίωσης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Σε όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας και αντιλαμβανόμενος την κομβική σημασία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την υγεία των κατοίκων της δυτικής Μεσσηνίας και της νότιας Ηλείας, καθώς και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αγωνίστηκα μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ, αλλά και την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αύξηση του προσωπικού και τη βελτίωση των υποδομών.

Αμέσως μετά την εκλογή μου, εισακούοντας τις εκκλήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, των φορέων και των κατοίκων της Κυπαρισσίας, κατέθεσα τροπολογία για την ακύρωση φωτογραφικής διάταξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την οποία είχε αποδυναμωθεί η λειτουργία της Χειρουργικής και Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Χάρη στην τροπολογία αυτή όσοι ιατροί είχαν μετακινηθεί από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα, επέστρεψαν στην Κυπαρισσία, ενισχύοντας τη λειτουργία του νοσοκομείου και το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους.

Δε μείναμε, όμως, μόνο σε αυτό. Σε τέσσερα χρόνια και εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνέχισε να ενισχύεται αδιαλείπτως και σε κάθε τομέα. Ενισχύθηκε με νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (χειρουργούς, αναισθησιολόγους, οφθαλμιάτρους, βιοπαθολόγους κ.α.), ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης και νέες ειδικότητες (ακτινολόγος, νεφρολόγος, εσωτερικός παθολόγος). Βελτίωσε τις υλικοτεχνικές του υποδομές με την προμήθεια νέου λαπαροσκοπικού χειρουργικού συγκροτήματος, μηχανημάτων αναισθησίας, νέας οδοντιατρικής έδρας, αλλά και δευτερεύοντος εξοπλισμού. Επιπλέον, βελτιώθηκαν οι κτηριακές υποδομές του νοσοκομείου και προχωρούν με προτεραιότητα οι διαδικασίες για την κατασκευή της νέας πτέρυγας, για να σταματήσει η στέγαση των τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου σε κοντέινερ και των διοικητικών σε ενοικιασμένα κτήρια πέριξ του νοσοκομείου.

Τέσσερα χρόνια μετά τις εκλογές του 2019 οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της Τριφυλίας, τόσο στον Παθολογικό, τον Παιδιατρικό, το Χειρουργικό Τομέα όσο και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, είναι αισθητά αναβαθμισμένες. Και επειδή οι αριθμοί δεν ψεύδονται, το 2019 έκλεισε για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχοντας καταγεγραμμένες 473 χειρουργικές επεμβάσεις. 4 χρόνια μετά, το 2022, πραγματοποιήθηκαν 778 επεμβάσεις και αναμένεται το 2023 οι χειρουργικές επεμβάσεις να ξεπεράσουν τις 1.000. Πλέον το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας βρίσκεται σε τροχιά σταθερής και συνεχούς βελτίωσης, παρέχοντας στους πολίτες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της δυτικής Μεσσηνίας τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη και τους αξίζουν. Και θα συνεχίσει να βελτιώνεται και την επόμενη τετραετία διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., χάρη στο πλήρες και συγκροτημένο σχέδιό μας για τον τομέα της υγείας, με προσλήψεις 15.000 ιατρών και νοσηλευτών, με τον εκσυγχρονισμό των τμημάτων επειγόντων 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, με την αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 1,4 δισ. Με σύνεση, φροντίδα για όλους τους πολίτες, με αξιοπιστία και την εγγύηση της εκπλήρωσης των προεκλογικών μας υποσχέσεων, προχωράμε μπροστά!

Του Μίλτου Χρυσομάλλη
Υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία