Τρεις φορές στην κορυφαία 8άδα της Ευρώπης η Εθνική μας ομάδα με βασική την Κοντοπούλου του ΦΟΚ

Τρεις φορές στην κορυφαία 8άδα της Ευρώπης η Εθνική μας ομάδα με βασική την Κοντοπούλου του ΦΟΚ

Η Έφη Κοντοπούλου του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας συνέβαλε και είχε την τύχη να ζήσει μια από τις πιο επιτυχημένες εμφανίσεις της εθνικής ομάδας ανσαμπλ νεανίδων, η οποία μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε κοντά στην κορυφή της Ευρώπης, αφήνοντας βάσιμες υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Ο απολογισμός από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στο Μπακού ήταν μια 7η θέση στον σύνθετο αγώνα και δύο 6ες θέσεις σε τελικούς οργάνων (στο πρόγραμμα με 5 σχοινάκια και σε εκείνο με 5 μπάλες)! Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2005 στη Μόσχα, που το ελληνικό ανσάμπλ της κατηγορίας Νεανίδων επιστρέφει στο ευρωπαϊκό «τοπ 8» και μάλιστα επί τρία!

Στον πρώτο της αγώνα εκτός συνόρων προχθές το πρωί, η ελληνική ομάδα (Ελευθερία Καντερέ, Ευσταθία Κοντοπούλου, Ειρήνη Κράλη, Στεφανία Μπακοπούλου, Μαριάνθη Σιμιτζή, Κατερίνα Χολίδη) συγκέντρωσε 27,050 β. στα 5 Σχοινάκια και 26,550 β. στις 5 Μπάλες, φτάνοντας τους 53,600 βαθμούς στο άθροισμα του σύνθετου αγώνα και καταλαμβάνοντας την 7η θέση μεταξύ 20 χωρών. Με την 7η θέση στα σχοινάκια και την 8η στις μπάλες η Έφη Κοντοπούλου και η …παρέα της πήραν ταυτόχρονα τα δύο εισιτήρια για τους τελικούς των οργάνων. Εκεί η ελληνική ομάδα (Ελευθερία Καντερέ, Ευσταθία Κοντοπούλου, Ειρήνη Κράλη, Στεφανία Μπακοπούλου, Μαριάνθη Σιμιτζή, Κατερίνα Χολίδη) κέρδισε την 6η θέση τόσο στα 5 Σχοινάκια με 27,050 β. όσο και στις 5 Μπάλες με 26,350 β., παρουσιάζοντας σταθερότητα στις εκτελέσεις της και ολοκληρώνοντας την εξαιρετική παρουσία της με άλλες δύο διακρίσεις, έπειτα από την 7η θέση που κατέκτησε στον σύνθετο αγώνα.