11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Συναυλία με έργα Ισπανών συνθετών την Κυριακή 18 Ιουνίου

11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Συναυλία με έργα Ισπανών  συνθετών την Κυριακή 18 Ιουνίου

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας θα παρουσιάσει την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, μια μοναδική συναυλία με έργα Ισπανών συνθετών.

O Aniello Desiderio θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του και η παρουσία του αποτελεί τιμή για το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται  δεκαοκτώ α΄   βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και επτά προσωπικοί δίσκοι. Έχει χαρακτηριστεί ως «παιδί θαύμα», «ιδιοφυΐα», «ο Ορφέας της κιθάρας, «ο κιθαρίστας του αιώνα», «το φαινόμενο της κιθάρας».

Η πρώτη παρουσία του σπουδαίου σολίστ εκτός συνόρων λαμβάνει χώρα το 1989 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και αυτό σηματοδοτεί το ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας του.

Έκτοτε έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου καλεσμένος στα σπουδαιότερα φεστιβάλ μουσικής. Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου του Βερολίνου, τη Φιλαρμονική Δωματίου της Βαυαρίας, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κεμπέκ κ.ά.

Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα παρουσιάσει έργα Ισπανών συνθετών υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το καταπληκτικό κονσέρτο του Joaquin Rodrigo, Fantasia para un gentilhombre  (Φαντασία για έναν ευγενή).

Στο πιάνο συνοδεύει ο σολίστ – καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας – Λουκάς Γεώργας.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε προχθές και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο (11.00-13.00 και 18.00-20.00) και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (15.30-21.00).