7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Εβδομαδιαία Ομάδα Φιλαναγνωσίας, ένα επιτυχημένο έτος για το σχολείο

7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Εβδομαδιαία Ομάδα Φιλαναγνωσίας, ένα επιτυχημένο έτος για το σχολείο

Περίοδος πλούσιας ανάγνωσης και ανάπτυξης για τους μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ήταν το προηγούμενο σχολικό έτος. Κι αυτό, γιατί με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, Σταυρούλας Σάλμα και Άννας Ντεκελε, σε συνεργασία με εθελοντές μαμάδες, δημιουργήθηκε μια εβδομαδιαία ομάδα φιλαναγνωσίας. Ειδικότερα, από το μήνα Δεκέμβριο έως το τέλος του Μαΐου περίπου 20 βιβλία διαβάστηκαν από την ομάδα, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τη φαντασία των παιδιών. Συνολικά 15 παιδιά συμμετείχαν στις συναντήσεις, απολαμβάνοντας την ευκαιρία να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους και να ανακαλύψουν νέους κόσμους μέσα από τα βιβλία.

Ξεχωριστή εκδήλωση ήταν η εβδομάδα ανάγνωσης βιβλίων, που συνδυάστηκε με δραστηριότητες, καθιστώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας όλα τα τμήματα του σχολείου συμμετείχαν σε αναγνώσεις βιβλίων και διάφορες δραστηριότητες, που ενέπνευσαν την αγάπη για την ανάγνωση σε όλους τους μαθητές, αποτελώντας ένα ισχυρό κίνητρο για μελλοντική συνέχεια.

«Με τις ευχές μας για ένα όμορφο καλοκαίρι γεμάτο ανεξερεύνητους κόσμους και νέες περιπέτειες, ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να συνεχίσουν να διαβάζουν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους. Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που διαθέτουν τη δύναμη της γνώσης, και η ανάγνωση είναι η πύλη που οδηγεί σε αυτήν τη δύναμη. Ας αποχαιρετήσουμε αυτήν τη χρονιά με ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το μέλλον της ανάγνωσης και της εκπαίδευσης στο σχολείο μας. Καλό καλοκαίρι και καλά διαβάσματα σε όλους» σημειώνεται εκ μέρους του σχολείου.