Αφισορύπανση στην Καλαμάτα

Αφισορύπανση στην Καλαμάτα

Διανύοντας τις τελευταίες μέρες πριν να στηθούν οι κάλπες της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, έντονο είναι το φαινόμενο της αφισορύπανσης σε σημεία που δεν προβλέπονται για τέτοια χρήση.

Τόσο στο κέντρο όσο και στην παραλία της Καλαμάτας εξακολουθούν παράτυπα να υπάρχουν σε δεκάδες σημεία, κατά κύριο λόγο, προεκλογικές αφίσες κομμάτων, ενώ σε λιγότερες περιπτώσεις συναντώνται αφίσες πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Έως 500 ευρώ πρόστιμο για αφισορύπανση

Σε επικοινωνία του «Θ» με τη Δημοτική Αστυνομία, ο πολιτικός προϊστάμενος, Κώστας Παπαδάκης, εξηγεί ότι μέχρι στιγμής για τέτοιες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους μέχρι και 500 ευρώ σε όποιον αντιπροσωπεύει η αφίσα (κόμμα ή πρόσωπο), ανάλογα με την κάθε περίπτωση που έχει εξεταστεί.

Όπως σημείωσε, η διαδικασία που ακολουθείται αφορά στην αναγνώριση της παράβασης, στην εισήγηση του προστίμου, ενώ στη συνέχεια οι εκάστοτε αφίσες πρέπει να αφαιρούνται από τα εν λόγω σημεία μέσω των αρμοδίων καθαριότητας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται ενδεικτικά σε φωτογραφίες που ελήφθησαν τη 16η Ιουνίου από διάφορα σημεία, πολιτικά κόμματα και διοργανωτές εκδηλώσεων εξακολουθούν να ρυπαίνουν την πόλη με αφίσες σε κολώνες, ΚΑΦΑΟ και κλειστά καταστήματα σε κεντρικούς ή λιγότερο κεντρικούς δρόμους.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα από πολλούς: τι φταίει εντέλει για αυτή την εικόνα;

Χρ.Μ.