Αγώνες ιστιοπλοΐας ΑμΕΑ, αφιερωμένοι στον Γιάννη Τύρο και τη δωρεά μυελού των οστών

Αγώνες ιστιοπλοΐας ΑμΕΑ, αφιερωμένοι στον Γιάννη Τύρο και τη δωρεά μυελού των οστών

Οργανωτική, αλλά και αγωνιστική επιτυχία για το ΝΟΚ με Χαλούλο-Στεφανούρη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα το 1ο διασυλλογικό πρωτάθλημα  ιστιοπλοΐας για άτομα με αναπηρία, με διοργανωτή τον ΝΟΚ “Ο Ποσειδών”, ο οποίος καλλιεργεί και το συγκεκριμένο αγωνιστικό τμήμα. Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Ήταν μια ξεχωριστή ιστιοπλοϊκή συνάντηση με πολλαπλή σημασία και μηνύματα. Κατ’ αρχάς ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη Τύρο, ο οποίος έφυγε πολύ πρόωρα και άδικα από τη ζωή χωρίς να προλάβει να δοκιμάσει τις δικές του αγωνιστικές δυνατότητες στο άθλημα. Ταυτόχρονα με σύνθημα «Βρες κι εσύ το δικό σου κύμα – Χάριζε ζωή – Γίνε δότης μυελού των οστών» ο ΝΟΚ και ο πρόεδρός του, Γιάννης Αδαμόπουλος, συνέχισαν και επέκτειναν την πρωτοβουλία για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Κυρίως ήταν μια συνάντηση που έδωσε τρόπο έκφρασης, δράσης και διάδρασης σε αθλητές με αναπηρίες, για να διεκδικήσουν στην πράξη και να διαδώσουν το μήνυμα των ίσων δικαιωμάτων στη ζωή και στην κοινωνία.  Και φυσικά  ήταν όλοι νικητές!

Συμμετείχαν επτά αθλητές και αθλήτριες με σκάφη Hansa 303, τόσο με μονό όσο και με διπλό πλήρωμα, ενώ οι ιδανικές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν τη διεξαγωγή 4 συνολικά ιστιοδρομιών. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είχε διπλή αγωνιστική εκπροσώπηση, με τον Μανώλη Χαλούλο να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα και μαζί με τον Αντώνη Στεφανούρη να φτάνουν στην εξασφάλιση της 3ης θέσης (χάλκινο μετάλλιο).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι περισσότεροι ιστιοπλόοι ασχολούνται με το άθλημα λιγότερο από 10 μήνες και όλοι ενθουσιάστηκαν με την όλη διαδικασία του αγώνα, περιμένοντας με ανυπομονησία να συμμετάσχουν στον επόμενο αγώνα που θα διοργανώσει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας!

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Hansa 303 μονό πλήρωμα Αχλάτης Ευστράτιος Ιστιοπλοΐα για όλους 1ος, Χαλούλος Εμμανουήλ Ν.Ο. Καλαμάτας 2ος, Κουρούβανη Ειρήνη Ιστιοπλοΐα για όλους 3ος, Σταύρου Ιωάννης Ν.Ο. Μεσολογγίου 4ος, Παναγόπουλος Παναγιώτης Ν.Ο. Καλαμάτας 5ος. Hansa 303 διπλό πλήρωμα Κουρούβανη Ειρήνη Ιστιοπλοΐα για όλους – Μαρισέλ Αμαλία Ν.Ο. Καλαμάτας 1η θέση Αχλάτης Ευστράτιος Ιστιοπλοΐα για όλους – Σιαφάκας Αριστοτέλης Ν.Ο. Καλαμάτας 2η θέση Χαλούλος Εμμανουήλ– Στεφανούρης Αντώνιος Ν.Ο. Καλαμάτας 3η θέση Σταύρου Ιωάννης Ν.Ο. Μεσολογγίου – Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος Ν.Ο. Καλαμάτας 4η θέση Παναγόπουλος Παναγιώτης – Καραχάλιος Φώτιος Ν.Ο. Καλαμάτας 5η θέση.

Ο ΝΟΚ ευχαριστεί τους παρακάτω χορηγούς για την στήριξή τους: Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Μοτοδυναμική, Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Genesis Pharma, Lalizas, Elpen, Sotiras Marine Fuels, ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής, Βιβλιοταξιδεύουμε, Phaos, Οι φίλοι της Παράδοσης, οι Φίλοι της Παράδοσης.

Το πρόγραμμα ιστιοπλοΐας για ΑΜΕΑ στηρίζεται στη πρωτοβουλία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) και του Ιδρύματος La Fondazione Terzo Pilastro Internazionale.

Το όραμα των στελεχών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι να αφήσει ηχηρό μήνυμα, πως «Ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους» ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.