Αισιόδοξος ο δήμαρχος Καλαμάτας ότι το bypass της υδροδότησης θα αντέξει

Αισιόδοξος ο δήμαρχος Καλαμάτας  ότι το bypass της υδροδότησης θα αντέξει

Όταν στην Καλαμάτα σημειώθηκε το μεγάλο πρόβλημα με τη διακοπή νερού εξαιτίας της τεράστιας βλάβης στο Πήδημα, μία από τις λύσεις που έπεσε στο τραπέζι και τελικά δούλεψε ήταν αυτή του bypass, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την προβληματική δεξαμενή.

Σε ερώτηση που θέσαμε στον κ. Βασιλόπουλο για το ζήτημα της υδροδότησης και ειδικότερα για το bypass, ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε μεταξύ άλλων πως, από ό,τι φαίνεται, πάει άριστα. Έγινε ακόμα αλλαγή σε 14 εξαερωτήρες, προκειμένου να μην υπάρχει πίεση στο κύκλωμα, ενώ γίνονται και άλλες εργασίες για να λειτουργεί ομαλά και να μην παρατηρούνται προβλήματα.

Πρόσθεσε δε ότι ο μεγάλος στόχος είναι ένας και συγκεκριμένος, δηλαδή η μεγάλη δεξαμενή των 1000 κυβικών, που, όπως υποστήριξε ο κ. Βασιλόπουλος, θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της πόλης για τα επόμενα 100 χρόνια.

Φ800
Σε ερώτηση για τις εξελίξεις που αφορούν στον αγωγό Φ800, ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε ότι έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες και αφού αυξήθηκε ο προϋπολογισμός κατά 1 εκατ. ευρώ, εξασφαλίστηκε ότι θα γίνει το έργο. Πλέον έχει γίνει η πρώτη επαφή και τις επόμενες 15 μέρες ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, και ίσως ο πρόεδρος του Συνδέσμου, θα πάνε στην Κίνα να δουν το εργοστάσιο και να πιστοποιήσουν τους σωλήνες, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, πρέπει να υπάρχει φυσική επαφή.
Δήλωσε, δε, αισιόδοξος ότι μέσα στον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου θα φτάσει το καράβι που θα φέρει στην Καλαμάτα τις σωληνώσεις, προκειμένου να συνεχιστεί το κεντρικό έργο.
Κλείνοντας ο δήμαρχος είπε ότι τα παράλληλα δίκτυα υλοποιούνται ή έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Π.Μπ.