Αλ. Τσίπρας: Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

Αλ. Τσίπρας: Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του δήλωση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε ότι «είναι αυτονόητο πως θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Με συντεταγμένες διαδικασίες θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για οριστικές αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την «πιο δύσκολη και την πιο όμορφη εκλογική μάχη». Ξεκαθάρισε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό για εμάς. Ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση. Πιστεύω, όμως, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό κυρίως για την κοινωνία και για τη δημοκρατία», είπε αναφερόμενος στους συσχετισμούς που διαμορφώνονται.

«Ποτέ δεν υπήρχαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για τον προοδευτικό χώρο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απέδωσε τις ευθύνες στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε για «εθνικιστικό και διχαστικό λόγο».

Ακολούθως, για την υπόθεση της κυβερνητικής παρέμβασης για το κόμμα Κασιδιάρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως δεν επρόκειτο απλώς για κενό γράμμα, αλλά ότι «διόγκωσε την ακροδεξιά».

«Οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας οφείλουν να οργανώνουν τις αντιστάσεις τους. Η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εγρήγορση, νηφαλιότητα και γρήγορες αποφάσεις», συνέχισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο, αναφορικά με το εσωκομματικό μέτωπο, για ανάγκη «ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού από την κορυφή ως τη βάση» και για την ανάγκη να μπει «τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά»

«Να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που μας ανέθεσαν εκ νέου οι πολίτες με την ψήφο τους για αποφασιστική προγραμματική αντιπολίτευση. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας είναι οι Ευρωπαϊκές Εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ενώ ξεκαθάρισε: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνια. Πρέπει, όμως, να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα και δυναμικά ένας νέος κύκλος ακόμα πιο ελπιδοφόρος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Με συντεταγμένες διαδικασίες θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για οριστικές αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική.

Είναι αυτονόητο πως σε αυτή τη διαδικασία θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
kathimerini.gr