Αποφασισμένος ο Βασιλόπουλος να βάλει τάξη με τα τραπεζοκαθίσματα στην προκυμαία της Καλαμάτας

Αποφασισμένος ο Βασιλόπουλος να βάλει τάξη με τα τραπεζοκαθίσματα στην προκυμαία της Καλαμάτας

Μπορεί το βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα να μεγάλωσε μετά την ανάπλαση, όμως ακόμα δεν έχει καθοριστεί το όριο (δεν είχε ψηφιστεί σε προηγούμενο συμβούλιο) που θα ισχύσει για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων, κάτι που αναμένεται να γίνει με την Κανονιστική που θα έρθει προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ερωτώμενος για το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε ότι πρέπει να υπάρχουν ιδιαίτερος έλεγχος και κανόνες. Για το λόγο αυτό έδωσε εντολή στη Δημοτική Αστυνομία από την Πέμπτη να δώσει κατευθύνσεις στους επαγγελματίες του βόρειου πεζοδρομίου.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, οι επαγγελματίες δικαιούνται μέχρι δύο μέτρα, όμως η πρόταση που κάνει η Δημοτική Αρχή, εφόσον δεν πέρασε εκείνη πέρυσι για 3,8 μέτρα, θα είναι για 3,5 μέτρα στους επαγγελματίες, προκειμένου να μείνει αρκετός χώρος για τους πεζούς.

Εξήγησε, δε, ότι στα σημεία που υπάρχει φορτοεκφόρτωση, το όριο θα είναι 1,5 μέτρο, ενώ σε άλλα σημεία θα είναι μέχρι 3,5 μέτρα.

Σχετικά με το νότιο μέρος, δηλαδή στην προκυμαία, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι έχουν δοθεί 3,5 μέτρα σε όλους τους επαγγελματίες, προκειμένου να υποστηριχτούν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, όμως ο ίδιος διαπίστωσε ότι «αυτά τα 3,5 μέτρα έχουν καταστρατηγηθεί». Για το λόγο αυτό μίλησε με το λιμενάρχη, ζητώντας να τηρηθούν αυστηρά οι προϋποθέσεις των 3,5 μέτρων και τίποτα παραπάνω.

Να σημειωθεί ότι μετά τις δηλώσεις ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε και το Πάρκο του Πανελληνίου, με την εικόνα που αντίκρισε εκεί να μην τον ικανοποιεί καθόλου. Μάλιστα, ζήτησε άμεσα να τηρηθούν κι εκεί τα όρια, καθώς και να γίνουν παρεμβάσεις στο σημείο για να αλλάξει η εικόνα του.
Π.Μπ.