Απόψε συμβολική κίνηση συμπαράστασης στους “βασανισμένους” λαούς από την Ένωση Γονέων Καλαμάτας

Απόψε συμβολική κίνηση συμπαράστασης  στους “βασανισμένους” λαούς από την Ένωση Γονέων Καλαμάτας

Συμβολική κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους “βασανισμένους” λαούς διοργανώνει η Ένωση Γονέων & κηδεμόνων Καλαμάτας απόψε Κυριακή, στις 8.00 το βράδυ, στο λιμάνι.

«Αντί να ετοιμάζουμε», σχολιάζεται, «τη μεγάλη γιορτή των παιδιών μας, ψάχνουμε να βρούμε λέξεις που να αποτυπώνουν αυτό που νιώθουμε όλοι. Μόνο απέραντη θλίψη και οργή είναι τα συναισθήματα που προκαλούνται. Εκατοντάδες νεκροί, κατά πάσα πιθανότητα γυναικόπαιδα, βυθισμένοι, εδώ, στο σπίτι μας.

-Στους πόσους νεκρούς και πάνω άραγε πρέπει να αρχίσουμε να πενθούμε;

-Πόσοι χιλιάδες πρόσφυγες πνίγηκαν τα τελευταία χρόνια;

-Γιατί οι εικόνες αυτές θα πρέπει να μας γίνουν συνήθεια;

-Πόσο θα συνεχιστούν αυτά τα εγκλήματα;

Τα αίτια της προσφυγιάς εμείς οι Έλληνες τα γνωρίζουμε καλά: είναι οι πόλεμοι και η φτώχεια!

Οφείλουμε να μη δεχτούμε αυτήν την “κανονικότητα”. Δεν έχουμε δικαίωμα να σωπαίνουμε!

Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, τώρα πρέπει να φωνάξουμε “φτάνει”! Την Κυριακή 18/6/2023, στις 20.00, στο λιμάνι (διασταύρωση Φαρών & Ναυαρίνου), καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς) σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους “βασανισμένους” λαούς. Φέρνουμε ένα λουλούδι, ένα κερί, ο καθένας το μήνυμά του, και διατρανώνουμε ότι δε θέλουμε άλλους νεκρούς στο σπίτι μας! Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά όλου του κόσμου!

-Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να αναβάλουμε για μελλοντική ημερομηνία το Φεστιβάλ μας, που τόσοι πολλοί άνθρωποι είχατε αγκαλιάσει πριν καν ξεκινήσει. Θα ενημερώσουμε σύντομα για νέες ημερομηνίες».