Έργα φοιτητών και αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα πωλούνται στη Navarino Agora

Έργα φοιτητών και αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών  θα πωλούνται στη Navarino Agora

Συνεργασία Costa Navarino με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Σε μια πρωτότυπη συνεργασία προχωρούν η Costa Navarino και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με σκοπό την πώληση έργων φοιτητών και αποφοίτων της στο χώρο της μονάδας.

Μάλιστα, η αρμόδια Επιτροπή της Σχολής έλαβε ομόφωνα θετική απόφαση και η συνεργασία θα υλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι στο Navarino Agora.

Συνεργασία με τη Σχολή

Η συνεργασία της Σχολής θα γίνει με την ΤΕΜΕΣ (εταιρεία διαχείρισης της ξενοδοχειακής επιχείρησης Costa Navarino). Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, η Costa Navarino είναι ένας αειφόρος προορισμός υψηλών προδιαγραφών. «Φέτος, ένας νέος πολυχώρος μοναδικών εμπειριών, η Navarino Agora, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους επισκέπτες και κατοίκους της Μεσσηνίας. Μία σύγχρονη αγορά με ελληνικά και διεθνή brands, υψηλή γαστρονομία και street food, ανοιχτό κινηματογράφο και καθημερινά εναλλασσόμενο πολιτιστικό πρόγραμμα. Το πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεις τέχνης, αντικατοπτρίζει τον πολύπλευρο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της Costa Navarino», τονίζεται στην απόφαση της Σχολής.

Τα έργα θα πωλούνται

Το Μάιο η Costa Navarino, με επιστολή της προς τη Σχολή, εξέφρασε την πρόθεσή της να προσκαλέσει φοιτητές και φοιτήτριες (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών) και αποφοίτους των 5 τελευταίων ακαδημαϊκών ετών (όσοι αποφοίτησαν μετά και το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018) να καταθέσουν ένα επιτοίχιο έργο ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας (μέγιστης διάστασης ως 100 Χ 100 εκ.), καθώς και γλυπτά έργα ως 25 εκ. Χ 25 εκ. Χ 25 εκ. προς πώληση στο χώρο του Navarino Agora.

Η κοστολόγηση των έργων θα γίνει από τους δημιουργούς και δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 ευρώ. Την πώληση των έργων θα αναλάβει η ΤΕΜΕΣ με δική της ευθύνη (έκδοση παραστατικών και ό,τι απαιτείται σχετικά).

Ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να καταθέσει ένα έργο ως την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Θα υπογραφεί διμερές συμφωνητικό μεταξύ ΕΛΚΕ και ΤΕΜΕΣ αποτυπώνοντας τους όρους συνεργασίας και κατά την παράδοση των έργων των φοιτητών/αποφοίτων θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ της ΤΕΜΕΣ και του κάθε δημιουργού (φοιτητή/αποφοίτου), ώστε να διασφαλίζεται το όφελός τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη