«Γαλάζιοι» εμφύλιοι στην Πελοπόννησο

«Γαλάζιοι» εμφύλιοι στην Πελοπόννησο

Από το “Θεωρείο” της “Καθημερινής” και τον Σταύρο Παπαντωνίου διαβάζουμε: “Παρά το γεγονός ότι τα πάντα κινούνται γύρω από τις εθνικές εκλογές, στις τοπικές κοινωνίες εκδηλώνεται κινητικότητα εν όψει των περιφερειακών.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την Πελοπόννησο, όπου ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είναι αποφασισμένος να είναι ξανά υποψήφιος, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία δεν τον στηρίξει, ενώ θέση στην κούρσα για την Περιφέρεια έχει πάρει και ο τέως περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη φημολογία πως ο Κώστας Βλάσης θα αφήσει τη βουλευτική έδρα και θα είναι υποψήφιος –με το «χρίσμα»;– για περιφερειάρχης, με τον ίδιο πάντως να λέει σε κάθε τόνο πως προέχουν οι εθνικές εκλογές και θα πράξει αυτό που θα αποφασίσει το κόμμα.

Και μέσα σε όλα, κάποιοι λένε πως εσχάτως έχει προκύψει ενδιαφέρον και από τον Πέτρο Δούκα (σ.σ. πρώην υπουργός της Ν.Δ. και δήμαρχος Σπάρτης), που σκέφτεται να κατέβει ανεξάρτητος, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό υποψηφιοτήτων από πρώην και νυν «γαλάζια» στελέχη”.
Α.Π.