Η Πακιστανική Υπηρεσία Ερευνών ανακοίνωσε 209 «θύματα» στο ναυάγιο της Πύλου

Η Πακιστανική Υπηρεσία Ερευνών  ανακοίνωσε 209 «θύματα» στο ναυάγιο της Πύλου

Συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό

Για 209 Πακιστανούς θύματα στο ναυάγιο που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου κάνει λόγο η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών του Πακιστάν. Να σημειωθεί ότι από τους 104 διασωθέντες, οι 12 είναι Πακιστανοί.

Στο μεταξύ, έγιναν και χθες έρευνες διάσωσης, οι οποίες αναμένεται να συνεχισθούν μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Πλέον στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονταν μόνο δύο άτομα, ενώ όλα τα άλλα έχουν λάβει εξιτήριο και έχουν μεταφερθεί στη δομή της Μαλακάσας.

Συλλέγουν DNA από τις οικογένειες

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης χθες συνεχίσθηκε υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν άνεμοι μεταβλητοί εντάσεως 3 μποφόρ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών στο Πακιστάν ανακοίνωσε ότι από τους επιβαίνοντες στο σκάφος οι 209 ήταν Πακιστανοί, με τους 181 να είναι από το Πακιστάν και 28 από το διοικούμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ. Η εν λόγω πακιστανική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δείγματα DNA από 201 οικογένειες συγκεντρώθηκαν από αξιωματούχους για να βοηθήσουν την Ελλάδα στις ταυτοποιήσεις.

Δεν έγινε αμέσως σαφές σε ποια βάση η υπηρεσία αναφέρει τους ανθρώπους αυτούς ως θύματα, καθώς ο επίσημος απολογισμός εξακολουθεί να είναι 82 νεκροί, ενώ οι επιζώντες ανέρχονται σε 104, από τους οποίους 12 είναι Πακιστανοί. Εκατοντάδες δε άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν στο σκάφος που ναυάγησε.