Η… προσωρινή λύση δίνει σταγόνες ανακούφισης στην Καλαμάτα

Η… προσωρινή λύση δίνει σταγόνες  ανακούφισης στην Καλαμάτα

Απαντώντας χθες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενημέρωσε για το πρόβλημα υδροδότησης της πόλης, αλλά και την πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση της βλάβης στο Πήδημα.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Από χθες (σ.σ. 31/5/2023) το απόγευμα έχουμε πάλι νερό στην πόλη. Το βράδυ γέμισαν όλες οι δεξαμενές. Ένα πρόβλημα εντοπίστηκε στη χαμηλή ζώνη της Βέργας, όπου απαιτήθηκε εξαέρωση του δικτύου, και σταδιακά και η περιοχή αυτή θα έχει νερό.

Απόψε (σ.σ. 1/6/2023) θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης (περί ώρα 23.30), χωρίς να αδειάσουν οι δεξαμενές, για να τοποθετηθεί μια αναγκαία βάνα, καθώς στόχος είναι να μην υπάρχει καμία διαρροή και να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος.

Από αύριο (σ.σ. σήμερα το πρωί) θα ξεκινήσουμε να επισκευάζουμε τη μικρή δεξαμενή, όπου έγινε η παράκαμψη και έστω και με προβλήματα, δόθηκε προσωρινή λύση. Συγχρόνως έχουμε έρθει σε επικοινωνία, τόσο στην Αθήνα όσο και τοπικά, για την κατασκευή μιας ανοξείδωτης δεξαμενής, ώστε να μπορεί να υπάρχει και μία ακόμα εναλλακτική, που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της πόλης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όσον αφορά στη μεγάλη δεξαμενή που υποχώρησε, η ζημιά είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πριν γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, να δούμε αν μπορεί και με ποιον τρόπο θα αποκατασταθεί η ζημιά. Αυτό όμως χρειάζεται χρόνο. Για το λόγο αυτό προχωράμε σε εναλλακτικές λύσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε υπάρξει ενημέρωση για προβλήματα στη δεξαμενή, ο δήμαρχος ανέφερε: «Είναι ένα φαινόμενο που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Εμείς από την πρώτη στιγμή, παρά τη δυσκολία, δε μείναμε με τα χέρια σταυρωμένα, γίναμε μέρος της λύσης, βρέθηκε ο τρόπος, δόθηκε νερό στην πόλη».
Α.Π.