Καλές οι κρατήσεις για το τριήμερο, αλλά ο Μάιος δεν πήγε όπως περίμεναν οι ξενοδόχοι

Καλές οι κρατήσεις για το τριήμερο, αλλά  ο Μάιος δεν πήγε όπως περίμεναν οι ξενοδόχοι

Υψηλές οι προκρατήσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση

Καλά φαίνεται πως θα κινηθεί τουριστικά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για την περιοχή της Μεσσηνίας, ωστόσο οι προσδοκίες για την κίνηση που αναμενόταν το Μάιο από ξενοδόχους δεν επαληθεύτηκαν.

Για το τριήμερο, σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι προκρατήσεις στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης για την περιοχή της Καλαμάτας.

«Δεν ήταν δυναμικός ο Μάιος»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρη Καραλή, οι κρατήσεις για το τριήμερο είναι καλές στη Μεσσηνία, όμως υπάρχει σοβαρή ανάσχεση της κίνησης λόγων των εκλογών.

Μάλιστα, τόνισε ότι ακόμη και ο μήνας Μάιος δεν κινήθηκε για την περιοχή μας σύμφωνα με τις προσδοκίες που υπήρχαν. «Περιμέναμε ότι ο μήνας αυτός θα ήταν πιο δυναμικός, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Οι προσδοκίες μας δεν έχουν επαληθευτεί. Σε αυτό συντέλεσαν πολλά πράγματα κι ένα από αυτό είναι οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Οι Έλληνες είναι οι μεγάλοι τροφοδότες της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας. Όταν έχουμε δύο φορές εκλογές και πρέπει να μετακινηθούν, λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τα έξοδα και την ακρίβεια που υπάρχει», τόνισε ο κ. Καραλής.

Δυστυχώς, όπως είπε, για άλλη μια χρονιά η Μεσσηνία θα δει κορύφωση της τουριστικής κίνησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως και κάποια τριήμερα.

Δεν παρέλειψε δε, για άλλη μια φορά, να κάνει αναφορά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σημειώνοντας πως πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα για να μπορεί να δέχεται περισσότερο εισερχόμενο τουρισμό.

Προκρατήσεις στη βραχυχρόνια

Πλέον τα ξενοδοχεία στη Μεσσηνία έχουν ανοίξει στο σύνολό τους για τη θερινή περίοδο, αλλά, όπως σημείωσε ο κ. Καραλής, υπάρχει μεγάλος και αθέμιτος ανταγωνισμός από τα ακίνητα που λειτουργούν με βραχυχρόνια μίσθωση και τα οποία συνεχώς αυξάνονται στην περιοχή μας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E Real Estates, τα ακίνητα προς μίσθωση είναι πλέον περισσότερα σε σχέση με τον αριθμό που διετίθετο την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με την AirDNA, στην Καλαμάτα είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 698 αυτοτελείς κατοικίες ή και διαμερίσματα.

Οι προ-κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης για την περιοχή μας έχουν αγγίξει το 90% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 189 έως 388 ευρώ. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 100 τ.μ. με 3 Υ/Δ.

Η Πελοπόννησος καταγράφει συνολικά ποσοστά προ-κρατήσεων που αγγίζουν το 74% και αφορούν αυτοτελείς κατοικίες/ διαμερίσματα (όχι βίλες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν).

Της Βίκυς Βετουλάκη