Καλλιρρόη: Εγγυήσεις από την Περιφέρεια ότι δε θα υπάρξει περιβαλλοντικό πρόβλημα

Καλλιρρόη: Εγγυήσεις από την Περιφέρεια ότι δε  θα υπάρξει περιβαλλοντικό πρόβλημα

Ανακοίνωση, σχετικά με τις προσφυγές κατοίκων της Καλλιρρόης εναντίον του σκουπιδοεργοστασίου της περιοχής, εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απέρριψε, την περασμένη Τρίτη, το εκ νέου υποβληθέν αίτημα του προέδρου της Καλλιρρόης και κατοίκων της περιοχής -στο Δήμο Οιχαλίας, στη Μεσσηνία- σχετικά με την έκδοση προσωρινής διαταγής προς την “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου” ΜΑΕ, τη διαχειρίστρια εταιρεία της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το εν λόγω αίτημα κατατέθηκε μαζί με νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους των κατοίκων, ενώ η προηγούμενη σχετική αίτηση αποσύρθηκε μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης προσωρινής διαταγής που την συνόδευε.

“Έχουμε επανειλημμένα εγγυηθεί ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην περιοχή”, δήλωσε, σχολιάζοντας τη δεύτερη κατά σειρά απορριπτική δικαστική απόφαση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας: “Θα ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσει αυτό που γίνεται, καθώς δεν εξυπηρετεί κανέναν και, κυρίως, δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον”».