ΚΚΕ Μεσσηνίας: «Απαξίωση των υπηρεσιών των συνεργείων Δήμου και ΔΕΥΑΚ»

ΚΚΕ Μεσσηνίας: «Απαξίωση των υπηρεσιών των  συνεργείων Δήμου και ΔΕΥΑΚ»

Περιοδεία στα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας.

Κατά τη συζήτησή του με τους εργαζομένους,  ο κ. Κουτουμάνος τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι έχουν έναν λόγο παραπάνω να ψηφίσουν ΚΚΕ. Γιατί είναι η φωνή των εργαζομένων, που διεκδικεί σήμερα σύγχρονους και αξιοπρεπείς όρους δουλειάς απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και υλοποιούν κατά γράμμα οι Δημοτικές Αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ απασχολούνται εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων: συμβασιούχοι με δίμηνες, οκτάμηνες συμβάσεις, εργολαβικοί, εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου. Όλοι στην ουσία εργάζονται στην ίδια δουλειά, με τα δικαιώματα όμως των εργαζομένων να χτυπιούνται συνολικά αφού κυριαρχεί η ευέλικτη εργασία. Σε αυτό το πλαίσιο κυριαρχεί η εντατικοποίηση, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, ο κίνδυνος για εργατικά ατυχήματα, όπως το πρόσφατο που έγινε στην καθαριότητα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι πολλές υπηρεσίες έχουν ήδη παραχωρηθεί σε ιδιώτες και πολλές άλλες υπολειτουργούν λόγω της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα και οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους να χειροτερεύουν και το κόστος που πληρώνουν οι δημότες για τις υπηρεσίες να μεγαλώνει.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους με την οργάνωσή τους στα σωματεία και τον αγώνα τους να διεκδικήσουν: Μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου και τη λειτουργία των Δήμων σαν να είναι επιχειρήσεις».