Με ήττα έκλεισε τη χρονιά η Καλαμάτα – Έχασε στο Στάδιο από την ΑΕΚ Β

Με ήττα έκλεισε τη χρονιά η Καλαμάτα – Έχασε στο Στάδιο από την ΑΕΚ Β

Με ήττα ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League 2, η Καλαμάτα, καθώς έχασε με 1-0 από την ΑΕΚ Β΄, σε ματς που διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό Γήπεδο Παραλίας και ήταν για την 30ή (και τελευταία) αγωνιστική του 1ου Ομίλου (Νοτίου).

Για την τοπική ομάδα ήταν η 7η ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα (και 6η εντός έδρας), η οποία κατέλαβε τελικά την 6η θέση στην κατάταξη, συγκεντρώνοντας 47 βαθμούς (είχε απολογισμό 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες, πέτυχε 33 γκολ και δέχθηκε 17).

Ακόμη μία αποτυχημένη σεζόν για τη «Μαύρη Θύελλα» που είχε ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του τίτλου στον 2ο Όμιλο της Super League 2 και την άνοδο στη Super League, καταλαμβάνοντας τελικά την 6η θέση (με 19 βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια Κηφισιά).

Επίσης, σε πολλά ματς έκανε μέτριες εμφανίσεις και ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότεροι αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας διεξήχθησαν παρουσία λίγων εκατοντάδων φιλάθλων.

Βασικές αιτίες  για τη μη επίτευξη του στόχου της ανόδου ήταν οι πολλές αλλαγές προπονητών,  ότι τα περισσότερα μετεγγραφικά αποκτήματα δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα και η  πληθώρα χαμένων βαθμών στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας.

Επιστρέφοντας τώρα στο κυριακάτικο ματς με την ΑΕΚ Β΄, η Καλαμάτα ήταν μαχητική, έχασε  ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να προσθέσει ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό της.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ Β΄, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ευτύχησε  να προηγηθεί στο σκορ με γκολ στο «φινάλε» του Α΄ ημιχρόνου, παίρνοντας  έτσι μία σπουδαία νίκη. Παράλληλα διατήρησε την παράδοση κόντρα στην «Μαύρη Θύελλα».

ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
11΄ ο Γιάννης Πασάς ωραία πάσα στον Αλέξανδρο Αρναρέλη, που έκανε το δυνατό σουτ, ο Παναγιώτης Γκίνης απέκρουσε στη γωνία του.

16΄ο Χρήστος Ρέβας πάσα στον Ανδρέα Βασιλόγιαννη, που έκανε το σουτ, ο Παναγιώτης Γκίνης απέκρουσε εντυπωσιακά.

41΄ο Ιωάννης  Κορομηλάς διαγώνιο σουτ, η μπάλα «τράνταξε» το κάθετο δοκάρι, ο Λαέρτ Πάπα πήρε ριμπάουντ, έκανε το σουτ, ο Δημήτρης Ταΐρης απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του.

44΄ ο Απόστολος Χριστόπουλος, με διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα  στα δίχτυα (0-1) «παγώνοντας» το Δημοτικό Στάδιο Παραλίας.

58΄ο Γιάννης Πασάς φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Παναγιώτης Γκίνης έδιωξε δύσκολα.

68΄ο  Χρήστος Ρόβας βρέθηκε σε πολύ ευνοϊκή θέση, αλλά κατάφερε να πλασάρει τον Παναγιώτη Γκίνη.

78΄ο Χρήστος Νούλας έκανε το πλασέ, ο Δημήτρης Ταΐρης απέκρουσε στη γωνία του.

Με λάθη ήταν η διαιτησία του Νίκου Παπακωνσταντίνου  από την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Βοηθοί ήταν οι Νικόλαος Τριαντάφυλλος από την ΕΠΣ Κορινθίας και Παναγιώτης   Τσούκας από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αντώνης Μαυρέας): Ταΐρης, Μοζέρ, Μπαξεβάνος, Παπατόλιος, Ασίγκμα, Καραγκούνης, Μπουλλάρι (83΄ Πανουργιάς), Αρναρέλλης,  Βασιλόγιαννης (50΄ λ. τρ. Μαρκόφσκι), Πασάς, Ρόβας.

ΑΕΚ Β΄ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκίνης, Κ. Σταμούλης, Τρούμπουλος, Χατζηκυριάκος, Γεωργέας, Κορομηλάς (72΄ Νούλας), Πάπα, Γκολφίνος, Πανεράς (86΄ Γ. Σταμούλης), Σκόνδρας (61΄ Παρράς), Απ. Χριστόπουλος (86΄ Κάτσικας).

  • Στην προθέρμανση τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας, Γιώργος Λαδάς, που ήταν στο αρχικό σχήμα και τον αντικατέστησε ο Δημήτρης Ταΐρης.
  • Λιγότεροι από 400 φίλαθλοι βρέθηκαν την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας. Ανάμεσά τους ήταν και 50 περίπου φίλαθλοι της ΑΕΚ
  • Η διοίκηση της Καλαμάτας, μέσω ανακοίνωσής της είχε γνωστοποιήσει ότι για τους μαθητές και μαθήτριες η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο γήπεδο για τον αγώνα Καλαμάτας – ΑΕΚ Β΄. Η προσέλευση πάντως ήταν απογοητευτική.
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας βρέθηκε και ο Μεσσήνιος Παλαίμαχος αμυντικός της «Μαύρης Θύελλας» και της ΑΕΚ, Νίκος Γεωργέας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι συντονιστής της Ακαδημίας της ΑΕΚ. Παρακολούθησε δε  το ματς Καλαμάτας – ΑΕΚ Β΄ με τη σύζυγό του, τον προπονητή του ΑΟ Διαβολιτσίου, Μιχάλη Φασουλή και τον έμπειρο επιθετικό του Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, Βασίλη Μπεγέτη που είναι κουνιάδος του. Η προσοχή του ήταν στραμμένης τον γιο του, Παναγιώτη, που αγωνιζόταν ως ακραίος αμυντικός στην ΑΕΚ Β΄.
  • Στο ημίχρονο του αγώνα Καλαμάτας – ΑΕΚ Β΄, παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο τα τμήματα Κ-13, Κ-15, της Καλαμάτας, που κατέκτησαν την πρώτη θέση (με το απόλυτο στις νίκες) στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μεσσηνίας  και καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους. Τους ποδοσφαιριστές των 2 τμημάτων συνόδευαν ο αθλητικός διευθυντής της Ακαδημίας της Καλαμάτας Ηλίας Μουρούσιας και ο προπονητής Αλέκος Δέδες.

Αντώνης Μαυρέας: «Δεν μας βγήκε το ματς»
Μετά το τέλος του κυριακάτικου ματς έκαναν δηλώσεις σε εκπροσώπους τοπικών Μέσων Ενημέρωσης οι προπονητές των δύο ομάδων:

Αντώνης Μαυρέας: «Κατ’ αρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές για το σεβασμό που μου έδειξαν τους δύο μήνες που βρίσκομαι στην ομάδα μας. Τα παιδιά, όταν η Καλαμάτα βγήκε από νωρίς εκτός του στόχου της  είχαν ένα ψυχολογικό βάρος. Σ’ αυτή τη σεζόν  δεν ήταν όλα άσχημα για την Καλαμάτα. Υπάρχουν και πολλά θετικά  πράγματα. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει ένας άνθρωπος  που λατρεύει την πόλη μας, επενδύει  στην ομάδα και θέλει να τη δει ψηλά.

Όσον α φορά στο ματς με την ΑΕΚ Β΄, δεν μας βγήκε και υπεύθυνος είμαι εγώ. Απλώς είχαμε έναν διαιτητή για τον οποίο γνωρίζω ορισμένα πράγματα. Προερχόμασταν από καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα με Προοδευτική,  Ο.Φ., Ιεράπετρας και Κηφισιά και θέλαμε να κλείσουμε με μια επιτυχία την χρονιά, ευχαριστώντας έτσι τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο. Η αντίπαλη ομάδα με 1,5 φάση κατάφερε να πάρει τη νίκη. Εγώ επιστρατεύτηκα πριν από δύο μήνες από τον κ. Πρασσά, για να προσφέρω στην ομάδα. Δεν είμαι προπονητής γι’ αυτή την κατηγορία. Ο κ. Πρασσάς θα επιλέξει το νέο προπονητή που θα καθοδηγήσει την ομάδα στην νέα σεζόν.  Εγώ θα είμαι υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα κάνω δε ό,τι περισσότερο μπορώ για να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο.  Η Μαύρη Θύελλα δεν μπορεί να είναι μεγάλη χωρίς τον κόσμο της. Παράλληλα θα αγκαλιάσουμε όλες τις ομάδες του νομού μας. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, που θα κάνει επιτέλους την υπέρβαση. Θα είμαστε πιο ισχυροί σε όλα τα μέτωπα. Εδώ και  ένα μήνα έχει ξεκινήσει η οργάνωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Σωκράτης Οφρυδόπουλος (ΑΕΚ Β΄): «Δίκαια κερδίσαμε καθώς είχαμε πολύ καλή παρουσία σε όλο το ματς. Πετύχαμε ένα γκολ στο τέλος του α΄ ημιχρόνου, ενώ είχαμε και ένα δοκάρι. Για μας ήταν μια μέτρια χρονιά, όπως μέτριο ήταν το εφετινό πρωτάθλημα της Super League 2. Πρόκειται για ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα από το οποίο αποχωρούν ομάδες για διάφορους λόγους. Σίγουρα το πρωτάθλημα πρέπει να διεξάγεται σ’ έναν όμιλο. Η Καλαμάτα είναι από τις πιο αξιόλογες ομάδες του πρωταθλήματος της Super League 2 και έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει».



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ματς της 30ής (και τελευταίας) αγωνιστικής του 2ου Ομίλου (Νότου), του πρωταθλήματος της Super League 2, είναι τα εξής:

Καλαμάτα – ΑΕΚ Β΄ 0-1

Απόλλων Σμύρνης – Κηφισιά 0-0

ΠΑΟ ΡΟΥΦ – Athens Kallithea F.C. 1-2

Χανιά – Ολυμπιακός Β΄ 4-2

Ηλιούπολη – Ο.Φ. Ιεράπετρας 2-3

Αιγάλεω – Προοδευτικής 1-1

ΑΟ Επισκοπής – Ηρόδοτος (χ.α.) 3-0

Ρεπό: Παναχαϊκή

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 28 αγώνες)

  1. Κηφισιά 62-16   66
  2. Athens Kallithea F.C. 54-21          65
  3. Απόλλων Σμύρνης 37-20               56
  4.  Χανιά 38-18       51
  5. Ο.Φ. Ιεράπετρας 39-25 48
  6. Καλαμάτα 33-17              47
  7. Ηλιούπολη 36-32              41
  8. Παναχαϊκή 32-29             39
  9. Ολυμπιακός Β΄ 39-36      34
  10. ΑΟ Αιγάλεω 27-31           34
  11. ΑΕΚ Β΄ 30-35       29
  12. Προοδευτική 23-37         29
  13. ΑΟ Επισκοπής 17-53       16
  14. ΠΑΟ ΡΟΥΦ 25-60              12
  15. Ηρόδοτος 6-68  -11
  16. Ο Ηρόδοτος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα (του έχουν δε αφαιρεθεί 15 βαθμοί).
  17. Ο Ολυμπιακός Β΄ έχει μείον 10 βαθμούς .
  18. Η Παναχαϊκή έχει μείον 3 βαθμούς.

Η Κηφισιά ανέβηκε (για πρώτη φορά στην ιστορία της) στη Super League, ενώ η Προοδευτική, ο ΑΟ Επισκοπής, ο ΠΑΟ ΡΟΥΦ και ο Ηρόδοτος υποβιβάστηκαν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ

Η κατάταξη στον πίνακα των σκόρερς  στον 2ο Όμιλο (Νότιο) του πρωταθλήματος της Super League 2, είναι η εξής:

  1. Λουκίνας (Athens Kallithea F.C.) 19 γκολ
  2. Μωραΐτης (Απόλλων Σμύρνης) 18 γκολ
  3. Μάναλης (Χανιά) 14 γκολ
  4. Ρόβας (Καλαμάτα), Τέτεϊ, Κουϊρουκίδης (Κηφισιά)