Νοσοκομείο Καλαμάτας: Κλείστηκαν 1.404 ραντεβού σε μια μέρα

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Κλείστηκαν 1.404 ραντεβού σε μια μέρα

-Σε αρκετές ειδικότητες εξαντλήθηκαν

– Το 40% κλείστηκε ηλεκτρονικά

Πρώτη μέρα των ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας ήταν η χθεσινή και κλείστηκαν 1.404, εκ των οποίων, σύμφωνα με τη διοίκηση, το 40% ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Να σημειωθεί ότι για αρκετές ειδικότητες (όπως οφθαλμίατρος, γαστρεντερολόγος, μαστογραφία, ογκολογικό) τα ραντεβού εξαντλήθηκαν αμέσως, με αποτέλεσμα μέχρι τις 25 Αυγούστου να μην υπάρχουν διαθέσιμα.

Έτσι κάποιος ασθενής μπορεί να αναζητήσει ραντεβού μετά τις 25 Αυγούστου έως και τις 30 του ίδιου μήνα,  ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι μέσω της εφαρμογής των ηλεκτρονικών ραντεβού, καθότι, όπως αναφέρει, θα μπορούν οι πολίτες να βλέπουν άμεσα, σε πραγματικό χρόνο, τα νέα ενταγμένα ραντεβού και τυχόν ακυρώσεις.

«Καθώς αυτή η διαδικασία είναι συνεχώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη, είναι απρόσφορη η προσέλευση των πολιτών στο νοσοκομείο.

Αντιθέτως, μέσω της εφαρμογής μπορούν να έχουν άμεση εικόνα της υπάρχουσας διαθεσιμότητας σε καθημερινή βάση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Π.Μπ.