Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Κάλεσμα στους γονείς για αξιοποίηση του Dentist Pass

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Κάλεσμα στους γονείς για  αξιοποίηση του Dentist Pass

Ανοιχτό κάλεσμα στους γονείς να αξιοποιήσουν το πακέτο προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας που παρέχεται για παιδιά από 6 έως 12 ετών, απηύθυνε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας μέσω της προέδρου του Τζίνας Θεοδωροπούλου και του ταμία Άγγελου Τσορφόλια.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε η κα Θεοδωροπούλου, το συγκεκριμένο πακέτο αφορά σ’ ένα πάγιο αίτημα και μια πρόταση που είχαν κάνει προ καιρού οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια, το πακέτο που καλύπτει το “Dentist Pass”, συνολικής αξίας 40 ευρώ, έχει το ρόλο να δημιουργήσει την κουλτούρα της προληπτικής οδοντιατρικής υγείας για τα παιδιά.

Κλείνοντας, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία σημείωσε ότι η προσπάθεια να επεκταθεί η ηλικιακή ομάδα και το ποσό των δικαιούχων για το συγκεκριμένο πακέτο θα συνεχιστεί, έτσι ώστε να καλυφθεί μεγαλύτερο μέρος παιδιών και εφήβων. 

Όσον αφορά στις παροχές που καλύπτει η προληπτική φροντίδα του “Dentist Pass”, σύμφωνα με τον κ. Τσορφόλια είναι ο έλεγχος της στοματικής υγιεινής, ο καθαρισμός και η απομάκρυνση πλακών, η φθορίωση και η παροχή οδηγιών στοματικής υγιεινής για κάθε δικαιούχο.

Για την υποβολή της αίτησης, οι γονείς και κηδεμόνες αυτή την περίοδο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας Gov.gr, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να λάβουν τη σχετική ψηφιακή κάρτα, η οποία έχει διάρκεια έως και 6 μήνες από την έκδοσή της.

Συνεχίζεται η ενημέρωση για τη δημόσια υγεία

Με αφορμή το παραπάνω πλαίσιο, η κα Θεοδωροπούλου ενημέρωσε ότι οι δράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας γύρω από τη στοματική υγεία συνεχίζονται σε συλλόγους και φορείς του Δήμου Καλαμάτας. Πρόθεση του συλλόγου, όπως εξήγησε, είναι να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, κι έτσι επικοινώνησε ότι όσοι σύλλογοι και φορείς επιθυμούν να ενημερωθούν, μπορούν να απευθυνθούν στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Χρ.Μ.