«Οιδίπους επί Κολωνώ» στο Κάστρο Καλαμάτας

«Οιδίπους επί Κολωνώ» στο Κάστρο Καλαμάτας

Το αριστούργημα του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, θα παρουσιαστεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Λυκόφως», σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο Κάστρο Καλαμάτας, με τον Δημήτρη Καταλειφό και μια εκλεκτή ομάδα πρωταγωνιστών: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης και άλλοι.

Η τραγωδία «Οιδίπους επί Κολωνώ» είναι το τελευταίο έργο του Σοφοκλή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέντε χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή και πραγματεύεται το τέλος του Οιδίποδα, άλλοτε κραταιού βασιλιά της Θήβας.

Ο Οιδίποδας, γέροντας πια, τυφλός και εξόριστος, φτάνει έπειτα από μακρά περιπλάνηση στον αθηναϊκό δήμο του Ίππιου Κολωνού, οδηγούμενος από τη μια του κόρη, την Αντιγόνη. Κάθεται σε ένα βράχο μέσα στο ιερό άλσος των Ευμενίδων, αλλά κάποιος κάτοικος του Κολωνού τον ανακαλύπτει και του ζητά να φύγει, γιατί ο χώρος όπου κάθεται είναι ιερός και άβατος.

Ο Οιδίποδας αρνείται γιατί, σύμφωνα με το χρησμό, αυτό το μέρος θα είναι ο τόπος της τελικής του ανάπαυσης…

Προπώληση: ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ [ κανονικό], 17 ευρώ [ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65]

Προσφορά για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων από 12 ευρώ.