Στήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Στήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Κείμενο στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπογράφουν οι Δημόπουλος Σπύρος-ιδιωτικός υπάλληλος, Κλείσας Τάσος –ιδιωτικός υπάλληλος, Μπεσμπέα Αμαλία-εκπαιδευτικός, Μπαγιαμπού Μαριάννα –εκπαιδευτικός, Μπούρας Κώστας-συνταξιούχος, πρώην μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ (Κόκκινο Δίκτυο), Περδίου Νόρα-αγρότισσα, Πετρακάκης Κώστας – συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου Βιέννης, Πρωτόπαπας Βσίλης-ιδιωτικός υπάλληλος Σιψάς Κώστας –ιδιωτικός υπάλληλος, Στασινόπουλος Θοδωρής- ιστορικός και Φράγκου Μαρία-εκπαιδευτικός.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ ήταν το μοναδικό αισιόδοξο και φωτεινό σημάδι σε ένα γενικότερο αρνητικό συσχετισμό. Σημαντικό στοιχείο είναι η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή μετά 34 χρόνια στη Μεσσηνία. Η παρουσία του θα είναι αποκούμπι στις δύσκολες μέρες που έρχονται. Ο βουλευτής θα είναι με τη μεριά αυτών που ξεσπιτώνονται από τους πλειστηριασμούς, με τους αγρότες που αγωνίζονται, με τους φοιτητές που κινητοποιούνται, με τους μετανάστες στο λιμάνι και στα χωράφια, με τα θύματα της αστυνομοκρατίας, με τις γυναίκες και τα παιδιά που κακοποιούνται, με όποιον δέχεται εκφοβισμό για το χρώμα του, τη θρησκεία του, το σεξουαλικό προσανατολισμό του κ.ά. Μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη λαϊκών προβλημάτων, να πιέσει μαζί με το λαϊκό παράγοντα για την απόσπαση κατακτήσεων και μέτρων ανακούφισης. Με καλύτερους όρους θα μπορούν οι αγωνιστικές δυνάμεις να ξεμπροστιάζουν τις αντιλαϊκές θέσεις των άλλων δυνάμεων.

Καλούμε ιδιαίτερα όσους περπατήσαμε μαζί και συμπορευτήκαμε τα προηγούμενα χρόνια και έκαναν άλλες επιλογές ή δεν έκαναν το βήμα την τελευταία στιγμή στις εκλογές στις 25 Μάιου, παρά τις διαφορετικές απόψεις και σκέψεις που όλοι μπορεί να έχουμε, να κάνουν το βήμα στήριξης του ΚΚΕ, ρίχνοντας ένα κόκκινο ψηφοδέλτιο αγώνα και ελπίδας».