Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023 -«Αθηνόραμα»: Πέντε μεσσηνιακά εστιατόρια στα καλύτερα της χώρας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023 -«Αθηνόραμα»: Πέντε μεσσηνιακά εστιατόρια  στα καλύτερα της χώρας

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2023 από το «αθηνόραμα» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την εθνική μας γαστρονομία έγινε την περασμένη Τρίτη, 13 Ιουνίου, στο «Makedonia Palace» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, που φέτος γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια. Την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας θα ακολουθήσουν η απονομή των Χρυσών Σκούφων στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», και η απονομή των τιμητικών διακρίσεων Top Notch στις 2 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

117 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα τιμήθηκαν με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, σε μια ιδιαίτερη βραδιά, που ανέδειξε τους άριστους της εθνικής μας κουζίνας, είτε στην παραδοσιακή είτε στη σύγχρονη και δημιουργική της έκφανση.

Μεταξύ αυτών συναντάμε και πέντε από τη Μεσσηνία. Ο λόγος για τα: Anama – Γιάλοβα Μεσσηνίας, Kooc Secrets, ξενοδοχείο «Costa Navarino»- Πύλος, «Στου Κώστα»- Καλαμάτα  (νέα είσοδος), Lela’s-Καρδαμύλη (νέα είσοδος) και Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλη- Καλαμάτα (νέα είσοδος). 

Highlight της βραδιάς ήταν αναμφισβήτητα η παρέλαση των βραβευμένων εστιατορίων κατά την έναρξη της τελετής, σε ένα εντυπωσιακό catwalk, και η αποθέωσή τους από τους προσκεκλημένους της βραδιάς.

Το «παρών» στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, μεγάλοι επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.