Ξέφρενο πανηγύρι στα Φιλιατρά, η Εράνη στη Γ’ Εθνική

Ξέφρενο πανηγύρι στα Φιλιατρά, η Εράνη στη Γ’ Εθνική

Συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία η Εράνη κέρδισε σήμερα το απόγευμα τον Παλληξουριακό με 2-0 και πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Στο κρίσιμο και τελευταίο παιχνίδι των μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ όλοι ήταν αποφασισμένοι εξ αρχής, με περίπου 1.500 φιλάθλους να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα στα Φιλιατρά, παρασύροντας τους ποδοσφαιριστές στη μεγάλη επιτυχία.

Οι Τριφύλιοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9’ με σουτ του Αλκίνοου Μιχαλόπουλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Μπάρκας είχε σουτ στο δοκάρι.

Στο 55’ η Εράνη «κλείδωσε» το στόχο της με ένα δεύτερο τέρμα που σημείωσε με πέναλτι ο Νίκος Κόλλιας (το κέρδισε ο ίδιος από τον Πολωνό Τζατζερβας).

Από εκεί και πέρα οι πρωταθλητές Μεσσηνίας ήταν αδύνατο να χάσουν και με το 3ποντο του 2-0 πήραν την 3η προνομιούχο θέση στον 5ο Όμιλο, πίσω από τον ΠΑΟ Βάρδας και τον Παναιγιάλειο, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει την άνοδο από την προηγούμενη αγωνιστική.


Η Εράνη επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες μετά τη σαιζόν 2005-2006 (Δ’ Εθνική), ενώ στη Γ’ Εθνική ξαναήταν το 1992-1993.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Κώστας Λυμπερόπουλος): Κουμπαρούλης, Μπινιώρης, Μιχαλόπουλος, Μπάρκας, Κόλλιας (74’Πλακας), Τσόπελας, Γκότσης, Γεωργιόπουλος (86’Κουρουβάνης), Βασιλόπουλος (90′ Μητρόπουλος), Γκεβόρι.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ (Ηλίας Ζερβός): Σκάρπος, Πολυδωράτος, Γιάζερμπακ, Μαλλιώρης, Λυκούδης (60′ Ακριστινέι), Κουκοβίνος, Αντωνάτος, Μπρατιμέλι (90΄Κουμπουλης), Κουλούρης, Λεπενιώτης, Συριάτος (71′ Κρίστο).

Απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή Μεσσηνίας στην Εράνη Μετά το τέλος του αγώνα μπαράζ με τον Παλληξουριακο , έγινε από την διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας η απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή στην Εράνη Φιλιατρών, με τη γιορτή να είναι διπλή και το ξέφρενο πανηγύρι να μην σταματά, μεταφερόμενο στη συνέχεια από το γήπεδο στην πόλη των Φιλιατρών!


Μπαράζ ανόδου πρωταθλητών ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική
5ος Όμιλος

Τα αποτελέσματα της τελευταίας (7ης) αγωνιστικής
ΠΑΟ Βάρδας – Παναιγιάλειος 3-2
Αμυκλιακός – Λεωνίδιο 1-0
Εράνη-Παλληξουριακός 2-0
Ρεπό: ΑΟ Λεβάντε.

Η τελική βαθμολογία
1.ΠΑΟ Βάρδας 14 13-6
2.Παναιγιάλειος 13 14-8

3.Εράνη 10 13-6

4.Παλληξουριακός 10 7-6
5.Αμυκλιακός 6 4-9
6.Λεωνίδιο 3 8-11
7.Λεβάντε 1 6-21
-Οι αγώνες ήταν μονοί και στην ισοβαθμία ίσχυσε ως πρώτο κριτήριο η συνολική διαφορά των γκολ.