Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες αποκατάστασης στα λιμάνια των Δήμων Πύλου και Μεσσήνης

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες αποκατάστασης στα λιμάνια των Δήμων Πύλου και Μεσσήνης

Επανεκκινούν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε λιμάνια των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Δήμου Μεσσήνης, μετά την άρση της διακοπής εργασιών από την Ε.Υ.Δ.Ε. Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων

Πρόκειται για έργο που αφορά στην εκτέλεση εργασιών στα λιμάνια Πεταλιδίου, Κορώνης, Φοινικούντας, Μεθώνης, Πύλου και Γιάλοβας, και ανάδοχος είναι η εταιρεία ΚΕΠΑ Αττικής ΑΤΕ. Τα λιμάνια είχαν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία το Σεπτέμβριο του 2018.

Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με 3.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2020.

Τον προηγούμενο μήνα είχε γίνει από την ανάδοχο εταιρεία άλλη μια διακοπή εργασιών, καθώς δεν είχε εξοφληθεί η 9η πιστοποίηση.

Στις 8 Ιουνίου έγινε η εξόφληση του ποσού που οφειλόταν και η ΕΥΔΕ προχώρησε σε άρση της διακοπής των εργασιών, ζητώντας από την εταιρεία να ξεκινήσουν και πάλι.

Κατά της απόφασης της υπηρεσίας για επανεκκίνηση των εργασιών μπορεί να κατατεθεί ένσταση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών εντός 15 ημερών από την παραλαβή της.

Φώτο αρχείου