Ξέσπασε η Μαύρη Θύελλα με 3άρα στους Κρητικούς

Ξέσπασε η Μαύρη Θύελλα με 3άρα στους Κρητικούς

Μπορεί η Καλαμάτα να μην έχει ουσιαστικούς αγωνιστικούς στόχους, όμως έχει ανάγκη από χαρές και τις πήρε απλόχερα χθες, κερδίζοντας με άνεση στο β’ ημίχρονο τον ΟΦ Ιεράπετρας με σκορ 3-0, ενώ είχε ακόμη δύο δοκάρια και χαμένο πέναλτι.

Η αναμέτρηση φιλοξενήθηκε στο Στάδιο της Παραλίας και ήταν για την 28η αγωνιστική, με την τοπική μας ομάδα να ανεβαίνει στην 4η θέση, πίσω από την Κηφισιά και την Καλλιθέα που «κονταροχτυπιούνται» για την 1η θέση, τον 3ο Απόλλωνα Σμύρνης και αφήνοντας πίσω τα Χανιά που «κόλλησαν» στο 1-1 στην έδρα τους με την ΑΕΚ Β’.

Ο ΟΦΙ βρέθηκε χθες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με αποστολή ανάγκης και είχε στόχο να κρατήσει το «0». Κάτι που κατάφερε για ένα ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η τοπική μας ομάδα είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αρναρέλλη να σουτάρει από πλεονεκτική θέση πάνω από το οριζόντιο (στο 20’ μετά από σέντρα του Βασιλόγιαννη στο σημείο του πέναλτι).

Στο β’ μέρος οι Κρητικοί έμειναν από δυνάμεις, αποδυναμώθηκαν περαιτέρω με δύο τραυματισμούς και η θέληση των παικτών της Μαύρης Θύελλας για τη νίκη μετουσιώθηκε σε πλήρη κυριαρχία για το τοπικό μας συγκρότημα που καθοδηγεί τις τελευταίες εβδομάδες προπονητικά ο Αντώνης Μαυρέας.

Η …αντεπίθεση άρχισε με δύο …προειδοποιητικές βολές μέσα σε ένα 2λεπτο: στο 62’ σουτ του Ρόβα στο κάθετο δοκάρι (μετά από σέντρα του Παπατόλιου) και στο 64’ κεφαλιά του Μπαξεβάνου στο οριζόντιο (από κόρνερ του Τάτου). Στο 66’ μετά από σέντρα του Κωνσταντινόπουλου από αριστερά ο Πασάς έπιασε τη δυνατή κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Το… ρόδι έσπασε επιτέλους στο 69’ με τον Ματέους Άλβες να ανοίγει το σκορ με συρτό σουτ (είχε προηγηθεί σέντρα του Κωνσταντινόπουλου και ασίστ από τον Τάτο). Στο 73’ ο Ρόβας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καραμπέτσο με την διαιτητή κα Αντωνίου να υποδεικνύει το πέναλτι, όμως ο Τάτος που ανέλαβε να το εκτελέσει δεν κατάφερε να νικήσει τον Νεόπουλο, ο οποίος είχε μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα και απέκρουσε πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Στο 78ο με ατομική προσπάθεια και πλασέ μέσα από την περιοχή ο Βασιλόγιαννης απλοποίησε τα πράγματα για την Καλαμάτα σημειώνοντας το 2-0 (και πάλι μετά από σέντρα του Κωνσταντινόπουλου). Τη νίκη της Καλαμάτας σφράγισε στο 89’ ο Πασάς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το είχε κερδίσει ο Τριανταφυλλάκης, επιχειρώντας να …περάσει από την τρύπα της βελόντας, δηλαδή ανάμεσα στους Κάρδαρη και Καραμπέτσο.

Διαιτητής ήταν η Ελένη Αντωνίου της ΕΠΣ Αχαΐας, την οποία τσέκαρε από κοντά ο Βρετανός πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Στηβ Μπένετ, ο οποίος βρέθηκε στις κερκίδες του Σταδίου της Παραλίας. Βοηθοί ήταν οι Ζούλης (Αχαΐας) και Ισακοβίδης (Λακωνίας)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αντώνης Μαυρέας): Μέντες, Καραγκούνης, Μπακαγιόκο, Μπαξεβάνος, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Ματέους (79′ Τριανταφυλλάκης), Τάτος (90′ Δρούγας), Βασιλόγιαννης (90′ Γκότσης), Αρναρέλλης (57′ Πασάς), Ρόβας (79′ Μπουλλάρι).

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Ξηροφώτος-Στουρνάρας): Tζελέπης (61′ λ.τρ.  Νεόπουλος), Κάρδαρης, Κόκας, Ντέντλερ, Καλλιτσουνάκης (58′ λ. τρ. Φ. Παπαδάκης), Ίννος, Χιμένεθ, Μπλανκ Καζάου, Ευάγ. Παπαδάκης, Τσόφλιας, Καραμπέτσος.

Στην αποστολή της Ιεράπετρας ο Κατάλντι
Στη 14άδα της αποστολής του ΟΦ Ιεράπετρας και ο μόνος που δεν αγωνίστηκε για ευνόητους λόγους ήταν ο Χουάν Κατάλντι, πρώτο μετεγγραφικό απόκτημα της Καλαμάτας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στις πρώτες του δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ μετά το χθεσινό παιχνίδι ο νεαρός μέσος εξέφρασε τη χαρά του που θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Καλαμάτα, μια ομάδα με υψηλούς στόχους, ενώ ρόλο στον ερχομό του έπαιξε η φιλική σχέση με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της Μαύρης Θύελλας, Μπράιαν Μπενίτες.

Μαυρέας: Γρήγορα θα πάει η ομάδα εκεί όπου αξίζει
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη νίκη και εμφάνιση ο προπονητής της Καλαμάτας, Αντώνης Μαυρέας, τόνισε ότι στόχος είναι με την ίδια σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, με όμορφο και δημιουργικό παιχνίδι, η ομάδα να πορευτεί και στα δύο παιχνίδια που απομένουν, στην έδρα της πρωτοπόρου Κηφισιάς και στο εντός έδρας φινάλε με την ΑΕΚ Β’. Ο ίδιος ανέφερε ότι συμμετέχει στη συνεργατική ομάδα που προετοιμάζει με γνώση και τις κατάλληλες ικανότητες την Καλαμάτα για την επόμενη σαιζόν, σε άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο Γιώργο Πρασσά, ο οποίος αγαπάει τον τόπο του και τη Μαύρη Θύελλα και στηρίζει αμέριστα το εγχείρημα. «Είμαστε πολύ κοντά στο να φτιάξουμε μια εξαιρετική ομάδα για του χρόνου και «πολύ γρήγορα θα πάει η ομάδα εκεί όπου αξίζει» διαβεβαίωσε ακόμα ο κ. Μαυρέας.

Χ.Ε.