Α49: Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων της ζωγράφου Ευρυδίκης Κωστοπούλου

Α49: Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων της ζωγράφου Ευρυδίκης Κωστοπούλου

Πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης έργων της ζωγράφου Ευρυδίκης Κωστοπούλου, υπό τη συνεργασία δύο σημαντικών για τον πολιτισμό ελληνικών ιδρυμάτων: του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Η πρώτη κοινή δράση των δύο ιδρυμάτων για την παρουσίαση έργων που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές, τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank και τη συλλογή του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου θα διαρκέσει έως και την 30η Σεπτεμβρίου στο Χώρο Τέχνης Α49, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Η Ευρυδίκη Κωστοπούλου

Ζωγράφιζε συνεχώς και το ύφος της τροποποιείται ωριμάζοντας με το χρόνο και όσο αρχίζει η ίδια να δείχνει εμπιστοσύνη στο πινέλο της. Οι μικρές διαστάσεις των έργων της, η συχνή απουσία σχεδίου, το χάρντμπορντ ως ανθεκτική επιφάνεια οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα ζωγράφιζε έξω. Στις αρχικές επιφυλακτικές της συνθέσεις ζωγραφίζει τοπία και σπίτια, λίγες συνθέσεις με ανθρώπους, γυναίκες σε εργασία, αλλά και κάποιες νεκρές φύσεις με λουλούδια και εργαλεία. Αργότερα αφοσιώνεται στο φυσικό τοπίο και εκεί διαφοροποιείται με το χρόνο και η ματιά της. Ύδρα, Μυτιλήνη – κυρίως τοπία με ελιές- Μόλυβος, Καβούρι, Κυκλάδες, Υπάτη, Δαφνί, Εθνικός Κήπος, Ακρόπολη, είναι κάποια από τα αναγνωρίσιμα τοπία της, συνήθως όμως σχεδιάζει μέσα στη φύση σε σημεία όπου το πράσινο της βλάστησης συναντά τις ώχρες στις παραλίες και το έντονο μπλε της θάλασσας.

Το προσωπικό της ιδίωμα παρέμεινε σχετικά σταθερό και ο όγκος των έργων δείχνει ότι η ζωγραφική ήταν ουσιαστική για την ίδια.

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-14:00 και 18:00-21:00
Σάββατο 11:00-14:00 Κυριακή κλειστά.