Άγιος Νικόλαος Μάνης: Σιδερόβεργες και τρύπες ανάμεσα σε τουρίστες και κατοίκους

Άγιος Νικόλαος Μάνης: Σιδερόβεργες και τρύπες ανάμεσα σε τουρίστες και κατοίκους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση των έργων ανάπλασης στον παραλιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης, όμως το εργοτάξιο είναι εκτεθειμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν άπειροι κίνδυνοι τραυματισμού πεζών οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο σημείο.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις αρχές του χρόνου και τον Απρίλιο υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσής του με τον ανάδοχο, με διάρκεια υλοποίησης τους 8 μήνες.

Επικινδυνότητα
Αντικείμενο είναι η βελτίωση και η ανάπλαση της παραλιακής οδού του Αγίου Νικολάου. Η περιοχή επέμβασης αφορά στο τμήμα στην περιοχή του λιμανιού και την παραλιακή οδό, σε μήκος 400 μέτρων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014- 2020» στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Επενδύσεων (ΟΧΕ) και ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 900.000 ευρώ.

Η πρώτη φάση έχει ξεκινήσει και γι’ αυτό έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία σε μικρό τμήμα του παραλιακού δρόμου του Αγίου Νικολάου. Ωστόσο, τις βραδινές ώρες και τις αργίες το εργοτάξιο μένει εκτεθειμένο, και μπορεί να έχει αποκλεισθεί η πρόσβαση στα οχήματα, όμως οι πεζοί μπορούν να περνούν.

Δεκάδες σιδερόβεργες εξέχουν από τα τσιμέντα, χωρίς να υπάρχει κανένα προστατευτικό, ενώ κατά διαστήματα υπάρχουν και τρύπες για να… πέσεις μέσα! Σίδερα και σύρματα παρατημένα στο έδαφος και το βράδυ «μηδέν φωτισμός». Το δε κομμάτι που έχει αποκλεισθεί οδηγεί σε αρκετές κατοικίες και πολλά καταλύματα, με συνέπεια πολλοί πεζοί αναγκαστικά να περνούν από το σημείο των έργων, εκτός κι αν επιλέξουν, αντί για 150 μέτρα, να κάνουν το γύρο του χωριού και να περπατήσουν πάνω από χιλιόμετρο!

Παιδιά και ηλικιωμένοι είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, που ακόμα και με φακό τα σίδερα που εξέχουν δεν είναι εύκολα διακριτά.

Καμία ενημέρωση
Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα, σε ό,τι αφορά το έργο σημείωσε ότι μέχρι 31 Ιουλίου, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα, ο ανάδοχος εργολάβος πρέπει να παραδώσει αυτή την πρώτη φάση, ενώ πρόσθεσε ότι η επιβλέπουσα αρχή, που είναι η Περιφέρεια, εγγράφως τού έχει ζητήσει να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα στο σημείο των έργων, σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είχε επισημανθεί μέχρι σήμερα από κανέναν της περιοχής και άμεσα ο Δήμος θα ενημερώσει επιβλέποντα και εργολάβο, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Της Βίκυς Βετουλάκη