Άκης Κατρίτσης: «Κόλαφος για απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας όσα αποκαλύπτει ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας»

Άκης Κατρίτσης: «Κόλαφος για απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας όσα αποκαλύπτει ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας»

«Κόλαφο για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας συνιστούν όσα επισημαίνει, εξιστορεί και αποκαλύπτει ο πρόεδρος – κατά την προηγούμενη θητεία της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας και μέλος της νέας Λ.Ε., η οποία δεν έχει συγκροτηθεί σε Σώμα –Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος», τονίζει εισαγωγικά ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Άκης Κατρίτσης, με αφορμή δελτίο Τύπου του κ. Αλεξανδρόπουλου.

Στη συνέχεια παραθέτει link, όπου έχουν δημοσιευθεί όσα αναφέρει ο κ. Αλεξανδρόπουλος, και σημειώνει: «Η πρωτοβουλία και δράση του κ. Αλεξανδρόπουλου για υδατοδρόμιο στο λιμάνι Κυπαρισσίας είναι, εξαιρετικά, σημαντική, καθώς η δημιουργία του θα δώσει προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή δυναμική του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής και όλοι οι θεσμικοί οφείλουν να τη στηρίξουν.

Στο σχεδιασμό της – προηγούμενης – διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου είχε ενταχθεί επίσης η εκκίνηση διαδικασιών για εκπόνηση master plan του λιμανιού Κυπαρισσίας. Το master plan θέλει χρόνο, μελέτες και εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων και ο Δήμος Τριφυλίας πρέπει να είναι ενεργά συμμέτοχος για την εκπόνηση, αλλά και για την υλοποίησή του.

Όπως πρέπει να είναι ενεργά συμμέτοχος για τη λιμενική ζώνη Λιμεναρίου και παρεμβάσεις στα αλιευτικά καταφύγια – λιμανάκια Αγρίλη και Αγίας Κυριακής και βεβαίως στο λιμάνι Μαραθόπολης, για το έργο που εκτελείται και επιπλέον εργασίες που απαιτούνται. Όσα αναφέρει ο κ. Αλεξανδρόπουλος επιβεβαιώνουν τη θεσμική εκτροπή που έχουν οδηγήσει το Δήμο Τριφυλίας το “μόνο εγώ μπορώ”, η έπαρση, η αλαζονεία, η απουσία διαλόγου και συνεργασίας, η άρνηση συνεννόησης για τα θέματα του Δήμου, γεγονός που υποθηκεύει το μέλλον.

Ο Δήμος πρέπει να επιστρέψει στη θεσμική κανονικότητα, να ανακτήσει το κύρος που του αρμόζει, να διαθέτει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία που έχει απολέσει, να χαίρει του σεβασμού, να είναι φερέγγυος συνομιλητής με τους θεσμικούς εκπροσώπους, αλλά και την ίδια την κοινωνία».