Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταλύει την αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων»

Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταλύει  την αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων»

Σε δηλώσεις σχετικά την αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια και την παράταση της θητείας των σημερινών διοικήσεων προέβη o βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως ανέφερε: «Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών τελικά επιβεβαιώθηκαν. Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση την Τετάρτη τα μεσάνυχτα προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκ νέου αναβολή τους για ένα χρόνο.

Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης το προηγούμενο διάστημα και την ξεκάθαρη αντίθεση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η κυβέρνηση προχωρά σε τρίτη παράταση της θητείας των σημερινών διοικήσεων, παγιώνοντάς τες πλέον για μια ολόκληρη επταετία!

Η πράξη αυτή της κυβέρνησης συνιστά πλήρη κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων και προσβάλλει την επιχειρηματική κοινότητα. Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των θεσμών κινείται με γνώμονα μικροπολιτικά συμφέροντα και με όρους καθεστώτος».