Άλλαξε το λογότυπο του Twitter – Πέρασε στην εποχή «Χ»

Άλλαξε το λογότυπο του Twitter – Πέρασε στην εποχή «Χ»

Το γνωστό μπλε λογότυπο που αναπαριστά ένα πουλάκι αντικαταστάθηκε και επισήμως από ένα λευκό «Χ» σε μαύρο φόντο, αναδεικνύοντας την αλλαγή «πλώρης» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον νέο του ιδιοκτήτη Ίλον Μασκ. 

Την αλλαγή είχε αποκαλύψει νωρίτερα την Δευτέρα (24/7) ο Μασκ, από κοινού με την διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter Λίντα Γιακαρίνο.

«Το Χ είναι εδώ: Ας το κάνουμε», έγραψε σε ένα τουίτ η Γιακαρίνο, η οποία ανήρτησε επίσης φωτογραφία του λογότυπου που προβάλλεται στα γραφεία της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι λογαριασμοί της Γιακαρίνο και του Μασκ φέρουν ήδη το λογότυπο X, αν και το μπλε πουλί του Twitter εξακολουθεί να εμφανίζεται στην πλατφόρμα.

Χ, το μέλλον της διαδραστικότητας

«To X είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας — επικεντρωμένο σε ηχητικά, βίντεο, μηνύματα, πληρωμές/τραπεζική– δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες», έγραψε η Γιακαρίνο στο Twitter.

Πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBC Universal, η Γιακαρίνο, άρχισε να εργάζεται ως διευθύνουσα σύμβουλος στο Twitter στις 5 Ιουνίου και μάλιστα ανέλαβε σε μια περίοδο που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να αντιστρέψει μια βύθιση των διαφημιστικών εσόδων.

Αφότου εξαγόρασε το Twitter, η εταιρία ταλαντεύτηκε προχώρησε σε απολύσεις, απότομη μείωση των διαφημιζομένων και τη μετεωρική άνοδο του Threads, της απάντησης της Meta στο Twitter.

Πηγή: cnn.gr

Tags: