Άρειος Πάγος: Με αναφορά στους δύο πιλότους που σκοτώθηκαν στην Κάρυστο η πρώτη δήλωση της νέας προέδρου

Άρειος Πάγος: Με αναφορά στους δύο πιλότους που σκοτώθηκαν στην Κάρυστο η πρώτη δήλωση της νέας προέδρου

Η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα στην πρώτη της δήλωση αναφέρθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα στην πρώτη δήλωσή της μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, έχει έντονα στοιχεία ευαισθησίας για «τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας» (πυρκαγιές, κ.λπ.) και μάλιστα κάνει ειδική αναφορά για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Παράλληλα, η κυρία Κλάπα επισημαίνει το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη Θέμιδα, που δεν είναι άλλο από την μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε «αγαστή συνεργασία» με όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης θα καταβληθεί «κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιήσουμε, με τη συνδρομή της Πολιτείας, το επιτακτικό αίτημα της ορθής και έγκαιρης παροχής έννομης προστασίας, ως συμμόρφωση στις αρχές του Κράτους Δικαίου».

Ειδικότερα, η δήλωση της κυρίας Κλάπα, έχει ως εξής:

«Η κατά τη συνταγματική επιταγή επιλογή μου στην κορυφαία θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου περιποιεί σε μένα εξαιρετική τιμή.

Η έναρξη άσκησης των καθηκόντων μου συμπίπτει με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή ευρύτατων περιοχών της πατρίδας μας, την εκκένωση οικισμών και την κατάκαυση εστιών και περιουσιών των συμπολιτών μας, παρά τις υπεράνθρωπες, τις ηρωϊκές προσπάθειες των μονάδων πυρόσβεσης και των εθελοντών.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης κατάσβεσης, στην περιοχή της Καρύστου, ο Χρήστος και ο Περικλής έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα. Οι ανυπολόγιστες συνέπειες των πυρκαγιών σε βάρος της ζωής και της περιουσίας των πληγέντων συνανθρώπων μας, επιτείνουν την τεράστια ευθύνη, την οποία εμπεριέχει το αξίωμα, το οποίο αναλαμβάνω να υπηρετήσω.

Είμαι πεπεισμένη ότι σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους μου, δικαστικούς λειτουργούς της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, όλων των βαθμίδων, άπαντες προσηλωμένοι στο καθήκον μας, ως εγγυητών των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, με τους ακαταπόνητους συνεργάτες μας, δικαστικούς υπαλλήλους και τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, τους δικηγόρους της χώρας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιήσουμε, με τη συνδρομή της Πολιτείας, το επιτακτικό αίτημα της ορθής και έγκαιρης παροχής έννομης προστασίας, ως συμμόρφωση στις αρχές του Κράτους Δικαίου».

Πηγή: protothema.gr