Μπάσκετ μαζικού αθλητισμού: Η ομάδα Old Stars κατέκτησε τον τίτλο

Μπάσκετ μαζικού αθλητισμού: Η ομάδα Old Stars κατέκτησε  τον τίτλο

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα  μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού, που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, πανηγύρισε η ομάδα Old Stars (για πρώτη φορά), καθώς νίκησε 61-60 την ομάδα των Υγειονομικών (περυσινή πρωταθλήτρια) στο μεγάλο τελικό του «Final Four” που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Δήμου Καλαμάτας (επικράτησε με 76-51 της ομάδας των Πολιτικών Μηχανικών στο μικρό τελικό).

Στο πρωτάθλημα μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού συμμετείχαν 10 ομάδες και παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον (διεξήχθησαν πολύ ωραία ματς τόσο στην  κανονική περίοδο, όσο και στο “final Four”). Σημαντική δε στην πολύ καλή διοργάνωση ήταν η συμβολή των καθηγητών Φυσικής Αγωγής Θανάση Τσούκλερη, Βασίλη Κοσυφολόγου.

O μεγάλος τελικός OLD STARS – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ 61-60
Ο μεγάλος τελικός μεταξύ των ομάδων Old Stars και των Υγειονομικών είχε συναρπαστική εξέλιξη και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Διονύση Σαμπαζιώτη της ομάδας Old Stars να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι (έκανε το 61-60).

Η ομάδα των Υγειονομικών στη λήξη του Α΄ ημιχρόνου προηγήθηκε με  35-31, ενώ στο τέταρτο 10λεπτο κατάφερε να ξεφύγει με 52-41 και 60-56, λίγο πριν το τέλος, δείχνοντας ότι θα πάρει τη νίκη. Η ομάδα Old Stars παίζοντας αποτελεσματική άμυνα, έκανε τη μεγάλη ανατροπή  παίρνοντας τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα Old Stars ήταν ο Διονύσης Σαμπαζιώτης με 17 πόντους και 1 τρίποντο, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Χαντζής με 15 πόντους και 2 τρίποντα και Γιάννης Βούλγαρης με 12 πόντους και 1 τρίποντο.

Από την ομάδα των Υγειονομικών κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Τσικούρης με 21 πόντους και 3 τρίποντα.

Διαιτητές ήταν οι Κυριάκος Ταβουλαρέας, Πέτρος Ρίζος και Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος.

OLD STARS (Kωνσταντίνος Κότσης, Νίκος Γιαννακόπουλος): Μιχ. Βούλγαρης, Θεοδωρόπουλος, Παναγιωτόπουλος 4, Κυριακίδης 1, Παναγιωτακόπουλος, Γιαννακόπουλος 6, Μίντζας, Κότσης, Παναγόπουλος 6 (2), Σαμπαζιώτης 17 (1), Μυλωνάς, Χαντζής 15 (2), Ιωάν. Βούλγαρης 12 (1).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ (Νεκτάριος Μαλαπάνης, Δημήτρης Κουτίβας): Αγγελόπουλος 3, Κουμουνδούρος, Τσικούρης 21 (3), Φράγκος 6 (1), Δεμπεγιώτης 10, Ματθιόπουλος, Τσαβλής 6 (2), Ποδοχωρίτης 1, Γεωργανάς 9, Πολίτης Ψώνης.

Ο μικρός τελικός
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 51-76
Η ομάδα του Δήμου Καλαμάτας επικράτησε με το εντυπωσιακό  76-51 της ομάδας των Πολιτικών Μηχανικών στο μικρό τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού, που διεξήχθη  στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, καταλαμβάνοντας  την τρίτη θέση.

Η ομάδα του Δήμου Καλαμάτας στη λήξη του Α΄ Ημιχρόνου προηγήθηκε με 34-25. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Δήμου Καλαμάτας ήταν ο Απόστολος Φλώρος με 30 πόντους  και 4 τρίποντα, ενώ κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα των Πολιτικών Μηχανικών ήταν ο Χ. Κουτσαντωνάκης με 11 πόντους και 1 τρίποντο.

Διαιτητές ήταν οι Θεόδωρος Πρωτόγερος και Σπύρος Ταβουλαρέας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Κώστας Παυλόπουλος): Σταυρόπουλος 3 (1), Πανταζής 9 (1), Κανάκης 6, Παυλόπουλος 7, Σαραντόπουλος 11, Κουτσαντωνάκης 11 (1), Λουμάκης 4.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Αθανάσιος Παπαδόπουλος): Δημόπουλος 4, Τσόλκας 13, Παπασταθόπουλος 8, Αντωνάκος, Αρβανίτης 2, Παπαδέας 19 (2), Φλώρος 30 (4).

Απονομές
Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού μεταξύ των ομάδων Old Stars – Υγειονομικών, έγιναν από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας οι απονομές στις τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού στους διαιτητές που σφύριξαν το μικρό και το μεγάλο τελικό, αλλά και σε φορείς  που βοήθησαν στη μεγάλη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος απένειμε το Κύπελλο του πρωταθλητή και των μεταλλίων στη θριαμβεύτρια ομάδα των Old Stars και των μεταλλίων στη φιναλίστ ομάδα των Υγειονομικών. Ο δε πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Κυριάκος Ταβουλαρέας απένειμε τα μετάλλια στην ομάδα του Δήμου Καλαμάτας που κατέλαβε την τρίτη θέση.

 Επίσης ο κ. Βασιλόπουλος απένειμε πλακέτες στη διαιτητική τριάδα του μεγάλου τελικού που τον απάρτιζαν οι Κυριάκος Ταβουλαρέας, Πέτρος Ρίζος, Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος, στα μέλη της γραμματείας του τελικού, στον ταμία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σπύρο Ηλιόπουλο, αλλά και στην υπάλληλο της Ένωσης Σοφία Αντωνοπούλου για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει την τελευταία τετραετία μεταξύ του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ όσον αφορά στη διοργάνωση του πρωταθλήματος μπάσκετ Μαζικού Αθλητισμού.