Χάιδω Παναγιωτοπούλου: Εξώδικο για το σκουπιδαριό στο Βιολογικό Κυπαρισσίας

Χάιδω Παναγιωτοπούλου: Εξώδικο για το σκουπιδαριό  στο Βιολογικό Κυπαρισσίας

-Προς το δήμαρχο, κοινοποιούμενο σε εισαγγελέα, δημοτικούς συμβούλους, Τοπικό Συμβούλιο και Εμπορικό Σύλλογο

Σε εξώδικη καταγγελία – διαμαρτυρία προς το δήμαρχο Τριφυλίας προέβη χθες η επικεφαλής παράταξης και υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, για τον παράνομο σκουπιδότοπο στο Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας. Το εξώδικο κοινοποιείται σε εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, δημοτικούς συμβούλους, Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας και πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Στο εξώδικο αναγράφεται: «Κύριε δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, ήδη από τον Ιανουάριο του έτους 2022, μετά πολλές διαμαρτυρίες προσωπικές δικές μου, της παράταξής μου και πλήθους πολιτών της Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με δημοσιεύματα στον Τύπο και στα social media, σας είχαμε γνωστοποιήσει σφόδρα την αντίθεσή μας στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στο χώρο του ΒΙΟ.ΚΑ Κυπαρισσίας.

Στις αντιδράσεις αυτές δηλώσατε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπαναχωρήσατε από την πρόθεσή σας για τη δημιουργία ΣΜΑ στην Τριφυλία, διότι, όπως είπατε, δε “χρειάζεται”. Σε αμέσως επόμενο συμβούλιο μας δηλώσατε ότι τελικά χρειάζεται ΣΜΑ στην Τριφυλία και θα το δούμε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές για το πού θα γίνει! Όμως, σήμερα διαπιστώνουμε ότι εσείς αυθαίρετα ως Δημοτική Αρχή και με εντολή του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας και αναπληρωτή δημάρχου, Αντωνίου Βλάχου, αποθέτετε απορρίμματα, ήτοι ογκώδη αντικείμενα, όπως ξύλα, στρώματα, έπιπλα, μπάζα, κλαδιά που περισυλλέγει ο Δήμος, στο χώρο του ΒΙΟΚΑ Κυπαρισσίας, όπως εμφαίνεται στις επισυναπτόμενες με σημερινή ημερομηνία φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξα η ίδια. Δηλαδή, μετά την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας της ΤΕΡΝΑ, η Δημοτική Αρχή με το που έκλεισε η παράνομη ΧΑΔΑ του Αλιμακίου Κυπαρισσίας και τη χρόνια περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί στο Αλιμάκι, πηγαίνει να δημιουργήσει μέσα στην Κυπαρισσία, στο Ροντάκι, στο χώρο του ΒΙΟ.ΚΑ Κυπαρισσίας, νέα παράνομη ΧΑΔΑ; Άλλη μία περιβαλλοντική καταστροφή! Κύριοι από τη δική μου θέση δε σας το επιτρέπω και δε θα σας το επιτρέψω με όλες μου τις δυνάμεις! Η πολιτική σας ανευθυνότητα, ασχετοσύνη και προχειρότητα, σας καθιστούν επικίνδυνους για τον τόπο μας! Η αυθαιρεσία σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής οποιουδήποτε πολίτη της Τριφυλίας!

Ως δημοτική σύμβουλος Τριφυλίας και επικεφαλής της παράταξής μου, σας καταγγέλλω για να μάθει όλος ο κόσμος της Τριφυλίας ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια για ανακύκλωση και δημιουργία πράσινων σημείων, όπου οι πολίτες θα μπορούν να αποθέτουν ειδικά απόβλητα οικιακής προέλευσης από ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μέχρι στρώματα, έπιπλα, κλαδέματα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα, εντελώς δωρεάν, όπως και για να εξευρεθεί λύση για τα απόβλητα από εμπορικές και γεωργικές δραστηριότητες, από τα οποία ο Δήμος θα μπορούσε να έχει μεγάλα έσοδα!

Δυστυχώς, δε δύνασθε να καταλάβετε ότι αυτά, αντί για πρόβλημα, θα μπορούσαν, όπως γίνεται σε όλους τους οργανωμένους και πολιτισμένους Δήμους της χώρας, να αποτελούν μεγάλη πηγή εσόδων για το Δήμο μας.

Σας καλώ όπως άμεσα: 1) Αποκαταστήσετε το χώρο στο Ροντάκι Κυπαρισσίας από την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείτε. 2) Απέχετε από οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω απόθεση στο χώρο αυτό οποιουδήποτε είδους απορριμμάτων και αποβλήτων. 3) Εισάγεται άμεσα το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την εξεύρεση νόμιμης και ορθής λύσης μέσα από πολιτισμένη διαλογική συζήτηση. 4) Να κληθούν στη συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο και ο Εμπορικός Σύλλογος. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς ον αυτή απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτή ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του».