Δ.Σ. Μεσσήνης: Πέρασε ομόφωνα η πολεοδόμηση β΄ κατοικίας στην Μπούκα και στο Μαυρομμάτι

Δ.Σ. Μεσσήνης: Πέρασε ομόφωνα η πολεοδόμηση β΄ κατοικίας στην Μπούκα και στο Μαυρομμάτι

Σταματά ο Κοτταρίδης – Στον Αθανασόπουλο ο Κανελλόπουλος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης συνεδρίασε την Τετάρτη, με το κλίμα να είναι ήρεμο, σε αντίθεση με το προηγούμενο που στιγματίστηκε από την επίθεση του Γιώργου Τσώνη στον Γιάννη Μπρατσιάκο.

Το σημαντικότερο θέμα, που μάλιστα πέρασε ομόφωνα, αφορούσε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Μεσσήνης με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία με δ.Τ. “Βιώσιμη Πόλη”, για την υλοποίηση της πράξης «Πολεοδόμηση β΄ κατοικίας στην Μπούκα και πολεοδόμηση πλησίον οικισμού Μαυρομματίου ΠΟΕ1 του Δήμου Μεσσήνης» και την έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής.

Εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου, που δήλωσε ότι μέρες σαν τη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) τον κάνουν να νιώθει καλά ως αυτοδιοικητικός, αφού το Σώμα με τη θετική απόφαση θα έβαζε ένα λιθαράκι στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Μιλώντας για το κόστος της σύμβασης, έκανε γνωστό ότι από το Δίκτυο Πόλεων η χρηματοδότηση είναι περίπου 30.000 ευρώ, ενώ από πλευράς Δήμου θα διατεθούν περίπου 32.000 ευρώ.

Αφού ολοκλήρωσε την εισήγησή του, το λόγο πήρε ο Τάσος Τσερπές, που δήλωσε ότι η όλη εξέλιξη είναι μεν καλοδεχούμενη, αλλά η δική του παράταξη δε νιώθει καλά, αφού θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τουλάχιστον το 2020, με την καθυστέρηση, όπως υποστήριξε, να είναι εις βάρος της περιοχής.

Απαντώντας ο Τάσος Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι η εργολαβία που αφορούσε στο έργο διαλύθηκε έπειτα από παραίτηση του αναδόχου, ενώ ρώτησε τον κ. Τσερπέ τι έκανε η Δημοτική του Αρχή από το 2015 έως το 2019.

Συνεχίζοντας τη συζήτηση, ο δήμαρχος Μεσσήνης φάνηκε ενωτικός, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν, αλλά τι γίνεται τώρα, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση σημαντική, αφού θα φέρει επενδύσεις στον τόπο.

«Γυρνώντας» δε στην παράταξη Τσερπέ, τους θύμισε ότι είχαν εισηγηθεί να μη γίνει περιοχή β’ κατοικίας, αλλά τουρισμού. Όμως, όπως υποστήριξε, ευτυχώς αυτό τότε δεν πέρασε, ενώ τους συνέστησε να δώσουν συγχαρητήρια στην παρούσα Δημοτική Αρχή.

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και πλέον ο Δήμος Μεσσήνης προχωρά στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.

Η μετακίνηση Κανελλόπουλου και η απόφαση Κοτταρίδη
Να σημειωθεί πως η συνεδρίαση ξεκίνησε με ανακοίνωση του δημάρχου Μεσσήνης ότι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, που μέχρι προχθές καθόταν στα έδρανα της μειοψηφίας, μετακινείται στην απέναντι πλευρά, αφού πλέον θεωρείται μέλος της Δημοτικής Αρχής και θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με την παράταξη του Γιώργου Αθανασόπουλου.

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης το λόγο ζήτησε και έλαβε ο Νίκος Κοτταρίδης. Αφού ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και τον πίστεψαν, δήλωσε πως, παρά τις συνθήκες που επικράτησαν στην παράταξή του, προσπάθησε να ανταποκριθεί.

Κλείνοντας έκανε γνωστό ότι για προσωπικούς λόγους δε θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Η απόφαση του Νίκου Κοτταρίδη «πάγωσε» την αίθουσα, με το δήμαρχο Μεσσήνης να δηλώνει έκπληκτος από αυτή την κίνηση. Απευθυνόμενος δε στον κ. Κοτταρίδη, του είπε ότι είναι ένας νέος άνθρωπος με εμπειρία, αποτελεσματικότητα, κάτι που τον έκανε να του δώσει συγχαρητήρια για την παρουσία του αυτά τα χρόνια.

Ο Γιάννης Λάσκαρης έδωσε με τη σειρά του συγχαρητήρια στον Νίκο Κοτταρίδη, ενώ του είπε ότι αποτέλεσε ένα φάρο για την αυτοδιοίκηση.

Την απόφαση του κ. Κοτταρίδη σχολίασε τελευταίος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαος Φύκιρης. Όπως είπε, όλα αυτά τα χρόνια έδειξε ήθος και ήταν άψογος.

Ο Γιάννης Μπρατσιάκος για τη συμπεριφορά Τσώνη
Όπως είχαμε γράψει, το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο «στιγματίστηκε» από την κίνηση του τέως δημάρχου Μεσσήνης να πάει προς το μέρος του Γιάννη Μπρατσιάκου και να του πετάξει έγγραφα που αφορούσαν στο Στρέφι.

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Μπρατσιάκος έδειξε απόλυτη ψυχραιμία και περιορίστηκε σε κάποιες εκφράσεις για τη συμπεριφορά του Γιώργου Τσώνη.

Την Τετάρτη, αν και απουσίαζε ο τέως δήμαρχος, ο Γιάννης Μπρατσιάκος αποφάσισε να σχολιάσει το περιστατικό, λέγοντας ότι «η πόλη έχει ένα ιστορικό καρναβάλι και το να έχει το συμβούλιο έναν καρνάβαλο σε κάθε συνεδρίαση, ξεφτιλίζει το θεσμό».

Πρόσθεσε δε, ότι οι υπόλοιποι σύμβουλοι τηρούν τον κανονισμό εκτός από τον Γιώργο Τσώνη, που συνηθίζει να διακόπτει, να απειλεί και να συμπεριφέρεται γενικότερα σαν μην τιμά τον ίδιο του τον εαυτό.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος, του είπε ότι φέρει ευθύνη για αυτή την κατάσταση, αφού δεν εφαρμόζει τον Κανονισμό, τον οποίο χαρακτήρισε ως ευαγγέλιο για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κλείνοντας δήλωσε ότι ο πρόεδρος τον οδηγεί να επιστρέψει σε εποχής Μαυρομιχαλαίων.

Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό της προηγούμενης συνεδρίασης το λόγο πήρε ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. Όπως είπε, συμφωνεί για όσα αφορούν στην εφαρμογή του Κανονισμού, αλλά κάλεσε τον κ. Μπρατσιάκο να ζητήσει συγγνώμη για την έκφραση «είστε για το Δαφνί» προς τον κ. Τσώνη, αφού τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση