Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στην Καλαμάτα

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στην Καλαμάτα

Ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους, το οποίο υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τελευταίος σταθμός θα είναι η Καλαμάτα, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους.

Προηγήθηκαν οι επιστημονικές διημερίδες σε Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία, τα διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στις ίδιες πόλεις, όπως και τα διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους σε Σπάρτη και Τρίπολη.

Δράση

Σκοπός της δράσης είναι, αφενός, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού για τη «σιωπηλή πανδημία» του σύγχρονου κόσμου, το σακχαρώδη διαβήτη και, αφετέρου, η ποιοτική εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2, αλλά και των οικογενειών τους, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, την πρόληψη των επιπλοκών του και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση και υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, επί της οδού Αριστομένους 28.

Πρόγραμμα

Οι ώρες διεξαγωγής έχουν ως εξής:

•Παρασκευή 7 Ιουλίου, από τις 17.00 έως τις 21.30

•Σάββατο 8 Ιουλίου, από τις 10.00 έως τις 14.30.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πλαισιώνουν αξιόλογοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα αναπτύξουν μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη στην καθημερινότητά τους, ενώ η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μέσω πρωτότυπων εργαλείων, δηλαδή με τη χρήση εκπαιδευτικών χαρτών για το διαβήτη.

Από πλευράς τους, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και το Δήμο Καλαμάτας, για την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία και τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για την υλοποίηση του σεμιναρίου.