Δήλωση Μ. Γερονικολού με αιχμές και… προεδρική αύρα

Δήλωση Μ. Γερονικολού  με αιχμές και… προεδρική αύρα

Για την αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια

Το αλαλούμ με τις συνεχείς αναβολές όσον αφορά στις εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση και διαμαρτυρίες από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Με αφορμή το παραπάνω σκηνικό, το μέλος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, εξαγωγέας- επιχειρηματίας Μενέλαος Γερονικολός εκφράζει με δήλωσή του την αντίθεσή του στα όσα σχεδιάζονται, ενώ αφήνει ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος του θεσμού.

Ειδικότερα αναφέρει: “Η απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα Επιμελητήρια της χώρας συνιστά μια πράξη θεσμικής και δημοκρατικής υποβάθμισης, η οποία αγγίζει τον πυρήνα του θεσμού που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι η εκλογική διαδικασία έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές (2021, 2022), με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων να συμπληρώσουν το Δεκέμβριο του 2024, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, 7 έτη θητείας!

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει υπαρξιακές προκλήσεις, η ισχυροποίηση του επιμελητηριακού θεσμού αποτελεί μονόδρομο.

Τα Επιμελητήρια χρειάζονται νέες διοικήσεις, «αναβαπτισμένες» μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, που θα διαθέτουν την απαραίτητη εκλογική νομιμοποίηση, προκειμένου να απαντήσουν πειστικά στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και του τόπου μας”.

Α.Π.