Δήμος Καλαμάτας: Προγραμματισμός εργασιών και παρεμβάσεων στα σχολεία

Δήμος Καλαμάτας: Προγραμματισμός εργασιών και παρεμβάσεων στα σχολεία

Διαδοχικές συσκέψεις εργασίας, υπό το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, με αντικείμενο των προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων στα σχολεία του Δήμου.

Στόχος των συναντήσεων ήταν η επικαιροποίηση – κατάθεση αιτημάτων, καθώς και η ενημέρωση μεταξύ διευθυντών σχολείων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ως προς τις ανάγκες των σχολείων.

Οι συναντήσεις αφορούσαν αρχικά τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και ακολούθως τις μονάδες που ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στις συναντήσεις έλαβαν μέρος, πέραν των διευθυντών των σχολείων, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, αντιδήμαρχοι, η γενική γραμματέας του Δήμου και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση για έργα που έχουν δρομολογηθεί, καθώς και παρεμβάσεις που θα υλοποιούν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Από το δήμαρχο τονίστηκε ότι ήδη -σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής- έχουν συσταθεί και εκτελούν εργασίες συντηρήσεων στα σχολεία μόνιμα συνεργεία από το Δήμο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα συνολικά πέντε δημοτικά συνεργεία θα εκτελούν εργασίες στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Επίσης, δόθηκαν κατευθύνσεις ώστε έγκαιρα και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους οι καθαρίστριες, με το δήμαρχο να τονίζει ότι ο Δήμος Καλαμάτας μέσω δημοτικών πόρων καλύπτει μέρος των αυξημένων αναγκών για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Υπήρξε εφ’ όλης της ύλης γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία προκειμένου να βελτιωθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό οι σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν.