Δύο Καλαματιανοί στην προετοιμασία της ΑΕΚ «έλιωσαν» τον Αλμέιδα με ένα γράμμα

Δύο Καλαματιανοί στην προετοιμασία της ΑΕΚ «έλιωσαν» τον Αλμέιδα με ένα γράμμα

Το που μπορεί να φτάσει κάποιος για την αγάπη της ομάδας του το έχουμε δει πολλές φορές…

Οι Καλαματιανοί Γρηγόρης Ζωντανός και ο Αντώνης Μποσίνης ταξίδεψαν μέχρι την Ολλανδία, όπου πραγματοποιείται η προετοιμασία της ΑΕΚ, αλλά αυτή είναι η μισή ιστορία. Οι δύο φίλοι έγιναν «είδηση», χαρίζοντας μια από τις ωραίες στιγμές του αθλητισμού, αλλά και το μήνυμα ότι είμαστε δίπλα στον σύλλογό μας, όχι μόνο όταν έχει καλά αποτελέσματα και προσφέρει επιτυχίες -όπως το «κιτρινόμαυρο» νταμπλ- αλλά και στα δύσκολα και στις ήττες.

Ο Γρηγόρης τα έγραψε όλα αυτά, μαζί με άλλα συγκινητικά που δίνουν πραγματικό νόημα στον αθλητισμό και στις ανθρώπινες σχέσεις, σε ένα γράμμα που έδωσε στον προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Ο Τάσος Καπετανάκος, που βρίσκεται σε αποστολή στην Ολλανδία για να καλύψει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ για λογαριασμό του www.enwsi.gr, περιγράφει τη σκηνή που εκτυλίχθηκε προχθές στο Μπουργκ Χαάμστεντε:

«Ο Αργεντίνος κόουτς της Ένωσης πήρε από οπαδό της ΑΕΚ που βρέθηκε στην προπόνηση (είχε ταξιδέψει με τον κολλητό του από την Αθήνα) και του έδωσε ένα γράμμα. Ο «Πελάδο» με μεγάλο σεβασμό κάθισε στο παγκάκι να το διαβάσει.

Δεν ήταν μικρό. Περιείχε πράγματα μέσα από την καρδιά του φίλου της ΑΕΚ Γρηγόρη και ευχαριστούσε τον Αλμέιδα για όσα έχει καταφέρει να προσφέρει στην ομάδα μέσα σε ένα χρόνο. Μάλιστα μέσα στο γράμμα υποσχόταν ότι θα είναι δίπλα του όχι μόνο στις νίκες και στις επιτυχίες, γιατί πρεσβεύει όλα όσα είναι… ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα συγκινήθηκε, αγκάλιασε τον οπαδό της ΑΕΚ, ο οποίος δάκρυσε… Ο κόουτς της Ένωσης τον ευχαρίστησε για αυτό που του έγραψε, τόνισε ότι σημαίνουν πολλά όλα αυτά για τον ίδιο και το περιεχόμενο του γράμματος δείχνει έναν άνθρωπο με ήθος και αξιοπρέπεια που αγαπά την ΑΕΚ.

Μάλιστα, ο Αλμέιδα ζήτησε να πάρει αυτό το γράμμα, να το έχει μαζί του. Προφανώς σήμαινε πολλά για αυτόν και τον «άγγιξε». Και το θέλει μαζί του…

“Η αγάπη και το αφοσίωση που νιώθω για εσένα και για την ομάδα μας είναι βαθιά και ακλόνητη. Σε διαβεβαιώνω ότι, κατά τη διάρκεια των δύσκολων καιρών, θα είμαι εκεί για να σε υποστηρίξω. Όπως λέει το σύνθημα της ΑΕΚ, “ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚαρα στα Δύσκολα”. Αυτό μεταφράζεται ελεύθερα ως “ΑΕΚ στις εύκολες στιγμές, ακόμα περισσότερο ΑΕΚ στις δύσκολες.” Σηματοδοτεί την ανθεκτικότητά μας, την αμείωτη αγάπη μας για την ομάδα σε κάθε περίσταση, καλή ή κακή” ανέφερε μεταξύ άλλων».