Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της Καλαμάτας

Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της Καλαμάτας

Με ένα αεροβόλο όπλο λήστεψε υπάλληλο περιπτέρου ένας 25χρονος τοξικομανής, στο κέντρο της Καλαμάτας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όμως λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθεί. Μαζί του συνελήφθη για ναρκωτικά ένα ακόμα άτομο.

Καλυμμένα χαρακτηριστικά
Ξημερώματα, ο 25χρονος πήγε με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε υπάλληλο περιπτέρου στην οδό Αριστομένους και, αφού τον ανάγκασε να του δώσει το ποσό των 150 ευρώ, διέφυγε πεζός.

Μάλιστα, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Παρά ταύτα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έδρασαν άμεσα και, εξετάζοντας κάμερες της περιοχής, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη και, στις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας, χτύπαγαν την… πόρτα του σπιτιού του.

Και ναρκωτικά
Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 25χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Το αεροβόλο πιστόλι, που χρησιμοποίησε για τη ληστεία, μετά γεμιστήρα, που έφερε 4 σφαιρίδια και 1 αμπούλα πιεσμένου αέρος.

– Εβδομήντα σφαιρίδια.

 – Μικροποσότητα ηρωίνης, ως υπολείμματα σε σύριγγα.

– Μικροποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,3 γραμμαρίων.

– Το ποσό των 30 ευρώ.

– Ρούχα, ρολόι και παπούτσια, τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας.

Μαζί του στο σπίτι ήταν κι ένας 41χρονος, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών.
Β.Β.