Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας: Εφιάλτης η στέγαση- Επίδομα διαβίωσης σε όλους τους φοιτητές

Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας: Εφιάλτης η στέγαση- Επίδομα διαβίωσης σε όλους τους φοιτητές

Με αφορμή το μείζον στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας έστειλε υπόμνημα με αποδέκτες τον υπουργό Παιδείας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους βουλευτές του νομού.

«Παρά το γεγονός», όπως σημειώνει, «ότι τρέχει η προθεσμία με αρκετή δόση γραφειοκρατίας για το στεγαστικό επίδομα, που δεν καλύπτει καν ένα 6μηνο, η Ένωση επισημαίνει την πρόταση

για τη χορήγηση επιδόματος διαβίωσης για όλους τους φοιτητές με μόνο κριτήριο την υποβολή φορολογικής δήλωσης. Οι φοιτητές που στεγάζονται, πρώτον, στην Εστία Καλαμάτας αφορούν μόνο σε ένα μικρό ποσοστό τυχερών, καθώς τα δωμάτια δεν επαρκούν καν, και δεύτερον, οι φοιτητές που λαμβάνουν, έστω, το στεγαστικό επίδομα επιβαρύνονται με τα τρέχοντα έξοδα ενοικίασης, όπως ρεύμα, ενέργεια, κοινόχρηστα κ.λπ., χωρίς να υπολογίζεται το κόστος διαβίωσης.

Για αυτό δεκάδες φοιτητές αναγκάζονται να εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Ζητούμε, επομένως, την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος σε φοιτητές που φοιτούν από 1ο-8ο εξάμηνο, ώστε να ανταποκριθούν στις κρίσιμες περιόδους της οικονομίας.

Υπάρχουν φοιτητές εντός Νομού Μεσσηνίας που δεν μπορούν να νοικιάσουν οικία και αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά».