Έσκασε σκάνδαλο στο ελαιόλαδο με πλαστά τιμολόγια

Έσκασε σκάνδαλο στο ελαιόλαδο με πλαστά τιμολόγια

Ξεσκονίζει το ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), με εντολή του προϊσταμένου της ΔΟΥ Τρίπολης, τα παραστατικά αγορών και τις δηλώσεις ΦΠΑ σε ελαιοτριβείο στην περιοχή της Ηλείας, όσον αφορά διακίνηση με πλαστά τιμολόγια και φοροδιαφυγή.

Η δε αναστάτωση είναι μεγάλη μεταξύ των ελαιοπαραγωγών της περιοχής. Το σκάνδαλο αφορά αγοραπωλησίες για τις εμπορικές περιόδους του 2016/2017 και του 2017/2018.

Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται από τις φορολογικές Αρχές να καταθέσουν ό,τι στοιχεία έχουν (αποδεικτικά πληρωμής, αντίγραφα τραπεζικών λογαριασμών κ.ά.), αλλά και να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ την παραγόμενη ποσότητα ελαιολάδου, καθώς και τις ποσότητες που παρέμειναν στο ελαιοτριβείο προς φύλαξη για τα συγκεκριμένα έτη.

Επίσης, οι φορολογικές Αρχές ζητούν από τους παραγωγούς αντίγραφα με τις δηλώσεις εισοδήματος εκείνων των ετών, καθώς και αντίγραφα των λογιστικών βιβλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το σκάνδαλο αφορά μεγάλο ποσό φοροδιαφυγής, που μπορεί να φτάνει μέχρι και 20 εκατομμύρια ευρώ.