Εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση δύο άτομα με θερμοπληξία

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση δύο άτομα με θερμοπληξία

Μ. Μάκαρης: “Να διατεθούν κλιματιζόμενοι χώροι σε κάθε τοπική κοινότητα”.

Κλιματιζόμενος χώρος σε κάθε Τοπική Κοινότητα τονίζει πως πρέπει να υπάρχει ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή τα αρκετά περιστατικά θερμοπληξίας που έχουν καταγραφεί και στο νομό μας.

Και χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συμπολίτες μας έφτασαν ζητώντας ιατρική φροντίδα με συμπτώματα θερμικής εξάντλησης και θερμοπληξίας.

Δύο άτομα δε, με μια γυναίκα να είναι διασωληνωμένη, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Κλιματιζόμενοι χώροι

Σε χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μάκαρης κάνει λόγο για αυξημένα περιστατικά θερμοπληξίας που δημιουργούν μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα στη Μεσσηνία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως διευκρινίζει, πρέπει να διατεθούν κλιματιζόμενοι χώροι σε κάθε Τοπική Κοινότητα και όχι μόνο μία αίθουσα ανά Δήμο.

Μιλώντας στο «Θάρρος», σχολίασε πως πρέπει να ενεργοποιηθούν και να ανοίξουν όπου υπάρχουν κοινοτικά καταστήματα που διαθέτουν κλιματισμό, προκειμένου να μπορούν να τα χρησιμοποιούν ηλικιωμένοι και ευπαθή άτομα. Μάλιστα, όπως επισήμανε, στα χωριά πολλά σπίτια δε διαθέτουν κλιματισμό και από τα περιστατικά που ζήτησαν αυτές τις μέρες βοήθεια από το νοσοκομείο, πολλά προέρχονταν από χωριά.

«Σε κάθε περιοχή υπάρχουν κάποιοι χώροι κλιματιζόμενοι. Αυτούς πρέπει να τους ανοίξουν. Οι δύσκολες μέρες δεν έχουν τελειώσει και πρέπει να δείχνουμε μεγάλη προσοχή στους ηλικιωμένους. Να μην τους αφήνουμε πολλή ώρα μόνους τους, ειδικά αν δεν έχουν κλιματισμό. Επίσης, πρέπει να υπάρξει μέριμνα από εργοδότες και το κράτος για εργαζομένους που είναι εκτεθειμένοι σε ακραίες θερμοκρασίες, γιατί ανά την Ελλάδα είδαμε αρκετά περιστατικά θερμοπληξίας», κατέληξε ο κ. Μάκαρης.

Της Βίκυς Βετουλάκη