Φιλιατρά: «Κοράκιασε» ο κόσμος χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα

Φιλιατρά: «Κοράκιασε» ο κόσμος  χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα

Αντιπαράθεση ανακοινώσεων Κοροβίλα, Καραβίτη, Λυγγουνού με Αυρηλιώνη

«Κοράκιασε» ο κόσμος χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα τις προηγούμενες μέρες στα Φιλιατρά και τα σχόλια στα social media ήταν γεμάτα απογοήτευση και οργή για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τη ΔΕΥΑΤ, ενώ σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν αμφότεροι, του δημοτικού συμβούλου, Αγγελή Κοροβίλα, του προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας, Διονύσιου Καραβίτη, και του μέλους του Σ.Κ. Φιλιατρών, Γιάννη Λυγγουνού, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη.

Το Σάββατο οι αιρετοί από τα Φιλιατρά εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση αναφέροντας: «Επειδή από χθες (σ.σ. Παρασκευή) το βράδυ γίνεται προσπάθεια μέσα από τη ΔΕΥΑΤ και από κάποιους χειροκροτητές ότι υπεύθυνο για τη διακοπή του νερού ήταν ένα άμοιρο κουνάβι, θα κάνουμε μία ερώτηση. Έχουν, έστω για μια φορά, το θάρρος να πουν την αλήθεια στον κόσμο; Ποιο ήταν το πραγματικό πρόβλημα και ποιοι έτρεχαν μέχρι τις δώδεκα το βράδυ για να το λύσουν; Να είστε σίγουροι ότι αν προσπαθήσετε να πείτε ψέματα στον κόσμο ή να οικειοποιηθείτε την προσπάθεια άλλων, θα εκτεθείτε ξανά.

Κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΤ, περιμένουμε επίσημα, αν έχετε την ευθιξία και την αξιοπρέπεια, να πείτε δημόσια ποιοι σας έβγαλαν από τη δύσκολη θέση για άλλη μια φορά».

Σε απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΤ, Χαράλαμπου Αυρηλιώνη, το απόγευμα του Σαββάτου, αναγράφεται: «Κύριε Κοροβίλα Άγγελε, Λυγγουνέ Γιάννη και Καραβίτη Διονύση, μετά λύπης μου επιβεβαιώνω για ακόμα μια φορά πως βρίσκεστε σε έναν διαρκή αγώνα λάσπης εναντίον μου και κατά της παράταξης που ανήκω. Χωρίς ενδοιασμούς και δισταγμό διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα και κοροϊδεύετε “κατάμουτρα” τους πολίτες για τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες σας. Δηλώνω και πάλι πως δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω στον κατήφορο που παραπαίετε, όμως σεβόμενος το θεσμικό σας ρόλο και τους δημότες, απαντώ στα ερωτήματα που θέσατε με ανακοίνωσή σας στα ΜΜΕ. Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή των Φιλιατρών η ΔΕΥΑΤ έπρεπε να αντιμετωπίσει σχεδόν ταυτόχρονα τέσσερα σοβαρά προβλήματα: 1) Σπάσιμο στο δίκτυο μπροστά από την Πειραιώς που προκάλεσε απώλεια νερού. 2) Βλάβη σε αντλητικό συγκρότημα που μείωσε το διαθέσιμο νερό στο δίκτυο. 3) Μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης λόγω καύσωνα. 4) Διακοπή ρεύματος στο αντλητικό συγκρότημα του Αγίου Χριστοφόρου, κατά πάσα πιθανότητα από δάγκωμα ζώου (ή δολιοφθορά).

Τα παραπάνω προβλήματα διορθώθηκαν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από μέλη του Δ.Σ., εξωτερικούς συνεργάτες και το προσωπικό της ΔΕΥΑΤ, οι οποίοι εργάστηκαν ακατάπαυστα από το πρωί έως τις δώδεκα το βράδυ για να επανέλθει η πίεση στο δίκτυο υδροδότησης των Φιλιατρών! Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ βρισκόταν στο αντλητικό του Αγ. Χριστοφόρου έως τις 23.30! Εσείς όμως που φτάσατε στο σημείο να με κατηγορείτε αφ’ υψηλού, θέλω να μας πείτε ποιες ήταν οι ενέργειές σας για να επανέλθει η κανονική υδροδότηση στα Φιλιατρά; Κάνατε κάτι; Βοηθήσατε πουθενά; Όχι μόνο δε βοηθήσατε, αλλά ίσως και να χαρήκατε με το πρόβλημα των Φιλιατρών, γιατί σας έδωσε αφορμή για λασπολογίες και μικροπολιτική.

Για να καταλάβει ο κόσμος την αργομισθία σας, κε πρόεδρε του Τοπικού Φιλιατρών, αναφέρω ενδεικτικά πως εδώ και 2 χρόνια δεν πατάτε στο γραφείο σας στο Δημαρχείο και τώρα στο παραπέντε των εκλογών, για το φαίνεσθαι, είπατε ότι ήσασταν παρών στη ζημιά…

Και ποίος την έφτιαξε τελικά; Ποίος πλήρωσε από την τσέπη του για να φτιαχτεί γρηγορότερα; Επειδή περάσατε από το σημείο ως επισκέπτης την φτιάξατε εσείς κιόλας; Γιατί δε μας λέτε δημόσια ποιους είδατε στη ζημία να προσπαθούν για επίλυση του προβλήματος; Πείτε μας, επιτέλους, τι κάνατε εσείς και ήρθε το νερό;».

Σε ανταπάντηση των Κοροβίλα, Καραβίτη, Λυγγουνού, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, αναγράφεται: «Σας δώσαμε την ευκαιρία να πείτε την αλήθεια για μία φορά στα 4 χρόνια, αλλά επιλέξατε και πάλι άλλη οδό. Πριν από δύο χρόνια, όταν και ξεκίνησε η επισκευή κάποιων γεωτρήσεων, πάλι τα συγκεκριμένα άτομα ήταν αυτά που έψαξαν και βρήκαν τις βλάβες και πού είναι το πρόβλημα σε κάθε γεώτρηση. Σας άνοιξαν τα μάτια και από τότε η πόλη των Φιλιατρών δεν είχε πρόβλημα. Μάλιστα, σας είπαμε ότι η μία γεώτρηση δε δουλεύει σωστά και θα διαλυθεί ξανά, όπως και έγινε. Και όπως σας ενημερώσαμε και χθες ότι θα το ξαναπάθει, αν δε διορθώσετε τα προβλήματά της. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. Εσείς συγκεκριμένα δεν είχατε πατήσει καν το πόδι σας και κανένας άλλος, εκτός από εμάς και τα συνεργεία. Στην πρόσφατη βλάβη είπατε ότι φτιάχνατε το πρόβλημα στην Πειραιώς. Αλήθεια, το παλιό ή το καινούριο δίκτυο φτιάχνατε; Διαφημίζατε ότι πλέον η πόλη δουλεύει με το καινούριο δίκτυο. Το πρόβλημα στην Πειραιώς ήταν στο παλιό. Τι γίνεται τελικά; Αλήθεια, επειδή βγήκε το αντλητικό εκτός λειτουργίας, είχε η πόλη πρόβλημα με το νερό; Να σας ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι τα Φιλιατρά δεν έχουν πρόβλημα νερού, ακόμα και αν είναι εκτός κάποια γεώτρηση και ειδικά Ιούλιο μήνα. Και εκεί σας γλιτώσαμε, γιατί ο εξωτερικός συνεργάτης σας δε φρόντισε να αφήσει το νερό να καθαρίσει που ήταν όλο λάσπη. Και αυτό εμείς το είδαμε και το διορθώσαμε. Και επειδή είστε εντελώς άσχετος, η στάθμη των δεξαμενών ήταν από τη Δευτέρα στο επίπεδο που ήταν χθες. Και το πρόβλημα ήταν ότι είχατε αφήσει το κλειδί ανοιχτό στην Πειραιώς, με αποτέλεσμα να χάνεται το νερό. Γιατί δε λέτε ότι σε άλλη γεώτρηση κάνατε λάθος συνδεσμολογία και κάηκε; Τα κουνάβια σας φταίνε και οι δολιοφθορές;

Επειδή, όμως, εκτός από άσχετος, είστε και ψεύτης, όταν ήρθατε εσείς στη δεξαμενή εμείς ήμασταν ήδη εκεί και ψάχναμε. Ποιο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ έλυσε το πρόβλημα; Μιλήστε με ονόματα. Ελπίζουμε να μην εννοείται την κυρία που ήρθε για ένα λεπτό στην κυριολεξία. Γιατί μες στις λάσπες δεν ήταν κανένας σας, παρά μόνο εμείς. Ποιος έκατσε μέχρι τις δώδεκα εκτός από εμάς και έναν υπάλληλο της ΔΕΥΑΤ και γύρισε όλη την πόλη για να δει αν έχετε αφήσει και άλλα κλειδιά ανοιχτά; Γιατί εσείς, όταν τηλεφωνικά μάθατε ότι θα έρθει ο υπάλληλος, εξαφανιστήκατε. Δε σας ξαναείδαμε, εμείς παλεύαμε άλλες δύο ώρες όμως.

Όσο για την αναφορά σας στον πρόεδρο της πόλης, σας προτείνουμε να ασχοληθείτε με τις αρμοδιότητες σας, έτσι ώστε να μάθετε και να μη χρειαστεί άλλη φορά να σας ρίξει άχυρο, μήπως και μάθετε επιτέλους πού είναι η πλατεία του Αγίου Ανδρέα. Γιατί είστε υποχρεωμένος να ξέρετε. Ξέρετε καλύτερα από εμάς ότι έχετε δώσει ως Δημοτική Αρχή εντολή με εκφοβισμούς στους υπαλλήλους να μην ασχολούνται με το Τοπικό Συμβούλιο και τον τοπικό πρόεδρο.

Ε, τι να κάνουμε, δεν έχουν συνηθίσει όλοι να κάνουν τις γλάστρες και να λένε “ναι σε όλα”, αρκεί να παίρνουν το μισθό. Άλλωστε, τα προβλήματα δε λύνονται από τα γραφεία. Ποιος, λοιπόν, έχει μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ποιος έχει κάνει επιστήμη τη λασπολογία, το γνωρίζει ο κόσμος πολύ καλά. Όσο για το καλό της πόλης, ποιος το θέλει και ποιος έχει άλλες βλέψεις, έχει αποδειχθεί πολλές φορές».