Η κλεψύδρα τελειώνει για τον υποψήφιο της Ν.Δ. στην Περ. Πελοποννήσου

Η κλεψύδρα τελειώνει για τον  υποψήφιο της Ν.Δ. στην Περ.  Πελοποννήσου

Το θέμα του υποψηφίου της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αρχίζει να παίρνει διαστάσεις… πολιτικού θρίλερ. Από τη μία πλευρά, έχουμε την αμφισβήτηση του νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ενώ από την άλλη (για πρώτη φορά ίσως) τη δημόσια παρέμβαση βουλευτή (Γιάννης Λαμπρόπουλος) του κόμματος υπέρ της υποψηφιότητάς του, με τους υπολοίπους να “σιωπούν”.

Και από μόνη της η κίνηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου έχει το δικό της πολιτικό μήνυμα και ενδιαφέρον, αλλά επιβεβαιώνει και μία παραδοχή. Ότι η αμφισβήτηση του Π. Νίκα δεν είναι αποκύημα φαντασίας κάποιων, αλλά υπαρκτό πολιτικό σενάριο.

Βέβαια, το όνομα που φαίνεται να τον αντικαθιστά, ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, με χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται περισσότερο στο μέλλον του στη Βουλή παρά σε άλλη θέση. Ειδικότερα, σημειώνει: “Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκονται δίπλα μου και στηρίζουν τις προσπάθειές μου, ώστε να έχω την τιμή να βρίσκομαι ξανά στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων! Το πρώτο μεγάλο «ευχαριστώ» το οφείλω στην οικογένειά μου για την αγάπη, τη στήριξη και την κατανόηση που μου προσφέρει απλόχερα. Ακολουθούν οι συνεργάτες μου και οι εθελοντές, των οποίων η συνεισφορά ήταν και είναι υπερπολύτιμη!

Χωρίς, όμως, την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των 14.000 συμπατριωτών μου Αρκάδων, που βρίσκονται σταθερά δίπλα μου, δε θα βρισκόμουν εδώ σήμερα. Τους ευχαριστώ και πάλι και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τιμήσω την ειλικρινή σχέση που έχουμε δομήσει όλα αυτά τα χρόνια!

«Σηκώνουμε μανίκια» και προχωράμε με πρόγραμμα και σκληρή δουλειά για μια Αρκαδία όπως την ονειρευόμαστε, για μια Πατρίδα ισχυρή!”.

Η παραπάνω δήλωση σε καμία περίπτωση δε δείχνει “αλληθώρισμα” του βουλευτή σε άλλη θέση, αν και το μόνο σίγουρο είναι ότι στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τίποτα.

Επιπλέον, στη χθεσινή του πρώτη εμφάνιση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πολιτική της Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και απάντησε ως εξής:  “Είμαστε περίπου μια εβδομάδα από ένα πολύ σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα, πολύ τιμητικό για την παράταξη της Ν.Δ., αλλά ένα αποτέλεσμα που μας δίνει πολύ μεγάλη ευθύνη να τρέξουμε γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις. Είναι δεδομένο ότι μετά τις σχετικές αποφάσεις του πρωθυπουργού με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ν.Δ., κατόπιν των εισηγήσεων θα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, είτε για τις Περιφέρειες είτε για κάποιους Δήμους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, αλλά πολύ σύντομα θεωρώ ότι θα έχετε εικόνα”.

Από όλα τα παραπάνω το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι υπάρχει θέμα με το όνομα του υποψηφίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη Ν.Δ., ο Π. Νίκας φέρεται να έχει κάποιους… πόντους παραπάνω και ότι τα επόμενα 24ωρα το ζήτημα θα έχει κλείσει, διότι δε συμφέρει τη Ν.Δ. να “σέρνεται”…
Α.Π.